Šport > Zimski športi
397 ogledov

Slovenija do polovice tekme še v igri za kolajne

Peter Prevc Epa
Še zadnja odločitev na skakalnicah v Oberstdorfu.

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju je bila na sporedu še moška ekipna tekma. V konkurenci 14 držav so nastopili tudi Slovenci, slovenske barve so po vrsti branili Cene, Peter in Domen Prevc ter Anže Lanišek.

Slovenci so po prvem skoku zasedali peto mesto, za vodilnimi Poljaki so zaostajali nekaj več kot 20 točk, za četrtimi Nemci manj kot 15. Na drugem mestu so bili Japonci, na tretjem Avstrijci. Velik udarec so že v uvodnem skoku doživeli Norvežani, ki so bili šele sedmi s 35. točkami zaostanka za poljsko četverico. 

Izjemen skok je nato prikazal Peter Prevc, ki je doskočil pri 135,5 metra. Slovenija se je precej približala Japonski, Nemčiji in Poljski. Vodstvo so prevzeli Avstrijci (263,7 točke), Japonci so bili drugi (253,1), Nemci tretji (248,1), Poljaki so padli na četrto mesto (245,6), Slovenija je obdržala peto (241,5). Norvežani so bili šesti, a že 38 točk za Slovenci.

Ti so tudi po tretjem skoku zadržali peto mesto. Nemčija je skočila na drugo mesto, Japonce pa so preskočili tudi Poljaki. Prvih pet reprezentanc je ločilo 20.2 točke.

Razlika med najboljšimi se je nato še zmanjšala po skoku Laniška. Nemčija je prevzela vodstvo, Avstrija je na polovici tekme zaostajala za 3,7 točke, Poljska za 11,1, Japonska za 12,8, Slovenija pa 18,6. Šesti Norvežani so za Slovenci zaostajali za več kot 32 točk.

Zaostanek se je povečal

Možnosti za preboj Slovenije na zmagovalni oder so se zmanjšale že na začetku drugih skokov. Cene Prevc je krepko izgunil boj s tekmeci. Zaostanek Slovenije se je povečal na 30,9 točke za Avstrijci, ti so se vrnili na prvo mesto. Primanjklaj Poljske je znašal le 0,2 točke, Nemčije 2,8 točke, Japonske pa 7,3 točke.

V ospredju je še naprej potekal izenačen boj. Po šestih skokih so vodstvo za las prevzeli Poljaki. Slovenija je šed naprej imela več kot 30 točk zaostanka.

Pred zadnjimi skoki so vodili Poljaki, le za eno točko so zaostajali Nemci, za sedem pa Avstrijci. Japonska (-13,8) je bila četrta, peta Slovenija (-31,6).

Po zadnjem skoku se je vrsti red na vrhu spet zamenjal. 1. Nemčija, 2. Avstrija, 3. Poljska, 4. Japonska, 5. Slovenija. Slednja je za zmagovalci zaostala za 36,6 točke, za tretjim mestom 21,2 točke.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice