Šport > Zimski športi
474 ogledov

Cene Prevc dvakrat tretji, po dolgem času nastopil tudi Peter Prevc

cene prevc Epa
Cene Prevc na zmagovalnem odru v Zakopanah.

Potem ko je v jutranji, s sobote prestavljeni tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih Cene Prevc zasedel tretje mesto, je enak dosežek ponovil še na drugi nedeljski tekmi. Tako kot prvo jo je dobil Avstrijec Ulrich Wohlgenannt. Če je na prvi tekmi Slovenec za Avstrijcem zaostal le za 0,8, je bil na drugi zaostanek večji, znašal je 17,2 točke.

Drugo mesto je obakrat odšlo v Avstrijo, na prvi tekmi ga je osvojil Manuel Fettner, na drugi pa Markus Schiffner.

Cene Prevc je sodeloval na osmih tekmah celinskega pokala v tej sezoni, kar šestkrat je skočil na zmagovalni oder. Peter Prevc, ki se je po 12 letih vrnil na tekme celinskega pokala, je na prvi tekmi zasedel sedmo, po prvi seriji je bil celo drugi, na drugi pa peto mesto.

Lovro Kos je bil 13. in 15., Timi Zajc 16. in 27., Rok Masle 28. in 26., Anže Semenič pa se na prvi tekmi ni uvrstil v finale, na drugi pa je bil 20.

To je bila sicer predzadnja postaja letošnjega celinskega pokala, finale bo gostil Čajkovski konec meseca, a teh tekem se slovenska ekipa ne bo udeležila.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.