Šport > Zimski športi
19449 ogledov

Prevc potegnil črto: "Težko je bilo"

peter prevc Epa
Najuspešnejši slovenski skakalec je strnil vtise po končanem nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Slovenski skakalci so nordijsko SP sklenili z moško ekipno tekmo, na kateri so v postavi Peter, Cene in Domen Prevc ter Anže Lanišek zasedli peto mesto.

Najstarejši od bratov Prevc, nekdanji svetovni podprvak na veliki napravi (2013), je v Oberstdorfu vpisal še 16. mesto na posamični tekmi, pred katero je grdo padel v poskusni seriji, a jo na srečo odnesel brez poškodb.

Za tekmo na srednji napravi ga trener Robert Hrgota ni uvrstil v ekipo.

"Svetovnega prvenstva je konec. Težko je bilo. Še posebej na ekipni tekmi. Vedno želim dati 100 odstotkov. Majhne napake so nam preprečile dobre skoke in dolge polete. Hvala vsem za podporo. Velike čestitke Anžetu Lanišku za medaljo, Cenetu Prevcu in Boru Pavlovčiču za lep individualni rezultat ter slovenski nordijski ekipi za vse osvojene medalje," je prvenstvo, na katerem je slovenska odprava zbrala šest odličij, ocenil nekdanji zmagovalec svetovnega pokala.

Za vrhunec svetovnega prvenstva je z naslovom svetovne prvakinje na srednji napravi poskrbela Ema Klinec. Dekleta so osvojila še srebrno medaljo na ekipni tekmi, bron na veliki napravi pa je pripadel Niki Križnar.

Orlom je edino medaljo s tretjim mestom na srednji napravi zagotovil Anže Lanišek, nadvse pomembno vlogo pa je odigrala tudi smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki je bila za uvod bronasta v sprintu, nato pa še tretja na ekipni tekmi skupaj z Evo Urevc.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

Komentarjev 2
  • Gandolf 15:10 08.marec 2021.

    Upam da si sebe tudi tako kritičen in si vedno z uspehi pred ostalimi.

  • andrej084 14:44 08.marec 2021.

    Lampičeva in Lanišek sta edini svetli točki preteklega SP.