Slovenske smučarke v Courchevel precej oslabljene

Foto: Epa
Foto: Epa
Svetovni pokal za ženske se bo nadaljeval v Franciji, kjer bosta v petek in soboto na sporedu veleslalom in slalom. Za zdaj je največja verjetnost, da bo na petkovem veleslalomu slovenske barve branila le Ana Drev. Meta Hrovat bo zaradi težav z gležnjem izpustila Courchevel, Ana Bucik pa se bo o startu odločila na dan tekme.
Oglej si celoten članek

Iz slovenskega tabora so dan pred tekmo sporočili, da na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark v Courchevelu ne bo nastopila Meta Hrovat, lastnica edini slovenskih ženskih veleslalomskih točk v tej sezoni.

Pod gležnjem leve noge, se ji je nabrala tekočina, ki jo je bilo potrebno odstraniti. Ker na start ne bi šla popolnoma pripravljena, so se v ekipi odločili, da prihajajoči tekmi izpusti in se ekipi pridruži po prihodu iz Francije.

Izreden uspeh Massi razdelil pohvale: "Pričakovan rezultat"

Hrovatova je v Söldnu osvojila 18. mesto, v Killingtonu pa je nastopila v finalu, a je bil njen zaostanek prevelik za točke.

Na sobotnem slalomu bo poleg Ane Bucik nastopila še Maruša Ferk.

Izid kariere Hadalin s sanjsko vožnjo pridobil 18 mest

Na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu je slavila Francozinja Tessa Worley, v Killingtonu pa je bila najhitrejša Italijanka Federica Brignone.

Po tem, ko je izpustila Val Gardeno, se bo v Courchevelu belemu cirkusu znova pridružila ameriška šampionka Mikaela Shiffrin, vodilna smučarka v seštevku sezone.

Shiffrinova je zmagala na uvodnih slalomih v Leviju in Killingtonu, zmagala je tudi na paralelnem slalomu v St. Moritzu, na katerem je bila Ferkova 14. Za slovenske slalomske točke sta na obeh v tej sezoni izpeljanih posebnih slalomih poskrbeli Hrovatova in Ferkova.

Prehitela legendo Pred Štuhčevo samo še Tina Maze

Zmagovalka Val Gardene Ilka Štuhec, ki ji je uspel zgodovinski dvojček, zmagala je tako na smuku kot tudi na superveleslalomu, si je vzela krajši tekmovalni premor.

Nagrade Toliko sta ob svojih zmagah zaslužila Kranjec in Štuhčeva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.