Slovenski direktor ekipe: Zmeden sem in razočaran

Nenavaden zaključek kolesarske dirke.
Oglej si celoten članek

Avstralski kolesar Rohan Dennis je z današnjim odstopom med 12. etapo dirke po Franciji zasenčil zmagovalca dneva Britanca Simona Yatesa. V Dennisovi ekipi Bahrain-Merida še nimajo pojasnila. Glavni športni direktor Gorazd Štangelj je v cilju v Toulousu povedal le, da je zmeden in razočaran, Dennis pa z osebjem ekipe ni želel govoriti.

Svetovni prvak v vožnji na čas je veljal za prvega favorita pred petkovim posamičnim kronometrom v Pauju, a na njem ne bo nastopil. Za odstop se je Dennis odločil 80 kilometrov pred ciljem prve pirenejske etape. Iz še nepojasnjenih vzrokov je 29-letnik sestopil s kolesa, se usedel v avtomobil, odpeljal do klubskega avtobusa, se preoblekel ter v spremstvu agenta odkorakal mimo vseh. Nenavadno dejanje je presenetilo prav vse, v prvi vrsti njegovo ekipo Bahrain-Merido, ki je med etapo tvitnila, da bo dogodek preiskala.

Tour de France Po prvi pirenejski etapi ima elitni razred novega člana

Po koncu etape je bila okolica avtobusa Bahrain-Meride eden najbolj obleganih prostorov, pred novinarje je stopil Štangelj, ki pravega pojasnila ni imel. "Smo zmedeni. Sem razočaran, saj smo od njega jutri pričakovali veliko. Sam se je odločil, da se ustavi. Skušali smo govoriti z njim. Ustavili smo se z avtom in skušali poiskati rešitev. Rekel je, da ne želi govoriti in je končal dirko," je povedal Štangelj, ki s svojimi sodelavci verjame, da je Dennis zdrav. "Zagotovo odstop nima nič s fizično pripravljenostjo," je zatrdil.

Foto: Profimedia Gorazd Štangelj

Dennisovo kolo so kmalu po objavi, da ga ni več na dirki, opazili naslonjenega na klubski avtobus. Nekaj minut po tem je odkorakal proti cilju v družbi enega od članov osebja Bahrain-Meride ter agenta Andrewa McQuaida, a izjav nista dajala.

Za omenjeno moštvo na Touru nastopata tudi slovenska kolesarja Matej Mohorič in Jan Tratnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:59 19. Julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • 19:24 18. Julij 2019.

    Pickica dopingirana...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.