Slovenski najstnik s prvencem v ligi

Foto: dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Foto: dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Še en mejnik za izjemno nadarjenega nogometaša.
Oglej si celoten članek

Benjamin Šeško se je prvič v svoji karieri vpisal med strelce tudi v najmočnejši avstrijski ligi. Njegov Red Bull Salzburg je na koncu s kar 7:1 premagal Reid, osemnajstletni Slovenec pa je dosegel dva zadetka.

Šeško, ki je eksplodiral v drugi polovici minule sezone in ob igranju za podružnično ekipo Rdečih bikov Liefering postal drugi najboljši strelec druge avstrijske lige, je pred to sezono postal pomemben član prvega moštva, med strelce pa se je najprej dvakrat vpisal na pokalni tekmi proti tretjeligašu Herthi Wels. Sledilo je prvo kolo avstrijskega prvenstva, nogometaš iz Radeč je odigral celotno tekmo, a ni uspel zatresti mreže.

V drugem kolu je bil že uspešnejši. Svojo ekipo je v 37. minuti s prvencem med avstrijsko elito popeljal v vodstvo.

Kasneje je bil mladenič, ki ga nekateri že primerjajo z nekdanjim napadalcem Red Bull Salzburga Erlingom Brautom Hålandom, uspešen še v 91. minuti, takrat se je na semaforju izpisal izid 6:1.

"Počutim se neverjetno. Stežka opišem svoje občutke, enostavno je izjemno dvakrat zadeti za ekipo. To je bila dobra predstava. Igrali smo povsem do konca in zato smo zmagali s 7:1," je po tekmi dejal mladi Posavec. Ta je na treh uradnih tekmah za Red Bull v tej sezoni že zabil štiri gole.

Mladi Slovenec Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.