Slovenski reprezentant bo kariero nadaljeval v Italiji

Foto: Profimedia Aleksej Nikolić
Seli se na Apeninski polotok.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić kariere kljub govoricam ne bo nadaljeval pri novoustanovljeni ekipi Cedeviti Olimpiji. Kot je danes poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, bo 24-letni Postojnčan naslednjo sezono igral kot posojeni igralec beograjskega Partizana v vrstah novega italijanskega prvoligaša iz Trevisa. Nikolić je v minuli sezoni nosil dres črno-belega kluba iz Beograda, pred tem je bil član moštev Brose Bamberg in Spars Sarajevo.

Analiza V zadnjih 30 letih Ljubljančani drugi med tujci po plačah v NBA

Organizator igre je največji uspeh doživel, ko je bil leta 2017 z reprezentanco Slovenije prvak Evrope, ko so Slovenci za prvo veliko člansko ekipno lovoriko v košarki v finalu premagali Srbe.

Nikolić je v minuli sezoni za Partizan na 16 tekmah v tekmovanju eurocup dosegel 8,3 točke in zabeležil 2,6 asistence. V ligi ABA pa je na 25 tekmah v povprečju igral 19,5 minut ter dosegel 6,4 točke ter 2,3 asistence, v srbskem tekmovanju je beležil po 6,1 točke, 1,4 skoka in 1,9 podaje.

NBA ostaja cilj Slovenec s ponudbami iz Španije, Italije, Francije, a se je odločil za Olimpijo

Kot so sporočili, sta Partizan in Nikolić še za eno sezono podaljšala pogodbo, kar pomeni, da se mu bo pogodba iztekla po koncu sezone 2021/22.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.