Slovenski reprezentant: "Veliko stvari bi želel povedati, a te niso za javnost"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po le neodločenem izidu z Nizozemsko je v slovenski reprezentanci vladalo slabo vzdušje.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so v Prlekiji le remizirali z Nizozemsko. Na pripravljalni tekmi je bil končni izid 29:29, kljub temu, da je še v 38. minuti Slovenija vodila za kar 8 zadetkov.

Tekmo so Slovenci odlično odprli, zgodaj povedli že s 6:1, polčas pa se je končal z 19:13. Po zadetku Nika Henigmana pa je Slovenija v 38. minuti vodila že s 23:15, nato pa se je igra Slovenije razpadla.

Kljub slabemu priokusu pa je delovalo, da bo Slovenija vendarle slavila, saj je imela v zadnji minuti prednost zadetka in napad, a je Dean Bombač napravil prekršek v napadu, Nizozemci pa so na drugi strani po sedemmetrovki prišli do senzacionalnega remija.

Reprezentanca Slovenija proti Nizozemski zapravila neverjetno prednost

Vzdušje v slovenski reprezentanci je bilo po tekmi rezultatu primerno, selektor Veselin Vujović pa je hitro našel razloge za blamažo: 

"Celotne tekme ne morem odigrati le z eno postavo, povsem logično je, da priložnost na pripravljalnih tekmah ponudim vsem svojim varovancem. Prvič v trenerski karieri se mi je zgodilo, da vratar v enem polčasu ni zbral nobene obrambe, ob tem smo katastrofalno igrali tudi v napadu. Današnja tekma je dokaz, da z nizko zunanjo vrsto nimamo velikih možnosti na veliki sceni in da nujno potrebujemo visoke zunanje igralce."

Foto: Epa Veselin Vujović

"V drugem polčasu smo zapravili visoko prednosti, kar je nedopustno, na koncu tudi nismo imeli najbolj inteligentnih rešitev. Izgubljena žoga v napadu in prekršek za sedemmetrovko zgovorno pričata o tem," je bil še posebej kritičen do drugega polčasa Vujović.

Slaba volja po presenetljivem padcu v nadaljevanju igre pa je bila prisotna tudi pri Juretu Dolencu, s štirimi zadetki tretjemu najboljšemu strelcu v slovenski vrsti: "Nizozemska je boljša od Estonije, mi pa smo odigrali povsem enako tekmo kot v Kopru. Prvi polčas je bil dober, drugi pa za pozabo. Veliko stvari bi želel povedati, a te niso za javnost, zadeve moramo najprej razčistiti v garderobi."

Foto: Saša Despot Jure Dolenec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.