Slovenski up po naslovu MVP zapušča Real in se seli čez lužo

Foto: youtube
Foto: youtube
Po poročanju priznanega ameriškega analitika bo Jan Vide svojo košarkarsko pot nadaljeval v ZDA.
Oglej si celoten članek

Jan Vide je minuli konec tedna blestel na zaključnem turnirju mladinske Evrolige v Kaunasu, z odličnimi predstavami je Real Madrid popeljal do naslova prvakov, postal pa je tudi najkoristnejši košarkar turnirja. Pri tem je v povprečju zbral 21.4 točke, 5.7 skoka, 4 podaje, 0.5 blokade in eno ukradeno žogo.

Zdaj naj bi po poročanju priznanega košarkarskega analitika Jonathana Givonyja zaigral v ameriški univerzitetni ligi.

"Slovenski branilec Jan Vide, eden izmed največjih evropskih talentov v svoji starostni skupini, je dogovorjen z univerzo UCLA. Vide je bil najkoristnejši igralec evroligaškega mladinskega zaključnega turnirja. Osemnajstletni in 197 centimetrov visoki košarkar prinaša k UCLA strelsko učinkovitost," je zapisal ESPN-ov analitik.

UCLA je sicer najuspešnejša univerza v zgodovini univerzitetne lige, osvojila je 11 naslovov, a zadnjega leta 1995. Za kalifornijsko univerzo so igrali številni imenitni igralci, kot so Kareem Abdul-Jabbar, Bill Walton, Reggie Miller in mnogi drugi. Trenutno v NBA igrajo na primer zvezdniki Russell Westbrook, Lonzo Ball, Norman Powell, Zach LaVine in Jrue Holiday.

Vide, ki je pred odhodom v Real branil barve Helios Suns, je bil lani tudi najboljši strelec svetovnega prvenstva do 17 let. Slovenija je sicer prvič v tej starostni kategoriji zaigrala med svetovno elito, pod taktirko Dejana Gašparina jo je v četrtfinalu zaustavila favorizirana Francija.

 dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.