Šport > Košarka
5856 ogledov

Slovenski up po naslovu MVP zapušča Real in se seli čez lužo

Jan Vide youtube
Po poročanju priznanega ameriškega analitika bo Jan Vide svojo košarkarsko pot nadaljeval v ZDA.

Jan Vide je minuli konec tedna blestel na zaključnem turnirju mladinske Evrolige v Kaunasu, z odličnimi predstavami je Real Madrid popeljal do naslova prvakov, postal pa je tudi najkoristnejši košarkar turnirja. Pri tem je v povprečju zbral 21.4 točke, 5.7 skoka, 4 podaje, 0.5 blokade in eno ukradeno žogo.

Zdaj naj bi po poročanju priznanega košarkarskega analitika Jonathana Givonyja zaigral v ameriški univerzitetni ligi.

"Slovenski branilec Jan Vide, eden izmed največjih evropskih talentov v svoji starostni skupini, je dogovorjen z univerzo UCLA. Vide je bil najkoristnejši igralec evroligaškega mladinskega zaključnega turnirja. Osemnajstletni in 197 centimetrov visoki košarkar prinaša k UCLA strelsko učinkovitost," je zapisal ESPN-ov analitik.

UCLA je sicer najuspešnejša univerza v zgodovini univerzitetne lige, osvojila je 11 naslovov, a zadnjega leta 1995. Za kalifornijsko univerzo so igrali številni imenitni igralci, kot so Kareem Abdul-Jabbar, Bill Walton, Reggie Miller in mnogi drugi. Trenutno v NBA igrajo na primer zvezdniki Russell Westbrook, Lonzo Ball, Norman Powell, Zach LaVine in Jrue Holiday.

Vide, ki je pred odhodom v Real branil barve Helios Suns, je bil lani tudi najboljši strelec svetovnega prvenstva do 17 let. Slovenija je sicer prvič v tej starostni kategoriji zaigrala med svetovno elito, pod taktirko Dejana Gašparina jo je v četrtfinalu zaustavila favorizirana Francija.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.