Šport > Košarka
1652 ogledov

Še en Slovenec pri Realu

Jan Vide Helios Suns Facebook
V slovitem madridskem klubu se bo skušal uveljaviti še en mladi slovenski košarkar.

Lani je iz domžalskega moštva Helios Suns v Real Madrid prestopil Urban Klavžar, selitev na isti relaciji se bo zgodila tudi to poletje. Madridčani so v svoje vrste namreč zvabili štirinajstletnega Jana Videta.

V lanski sezoni se je Vide udeležil dveh turnirjev z Realovo ekipo dečkov, rojenih v letu 2005 in očitno prepričal skavte in trenerje.

Vide je po začetkih v šoli košarke v OŠ Rodica s Heliosom dvakrat postal državni prvak v kategoriji U13, še enkrat je slavil v Mini Pokalu Spar. Tudi s selekcijo U15 je dvakrat postal slovenski prvak. V finalu letošnjega prvenstva je dosegel kar 41 točk, čeprav je bil leto mlajši od večine tekmecev.

Anthony Randolph Konec Šport Dončić je lahko zadovoljen odšel na počitek

Poleg Videta in Klavžarja v mladinskih selekcijah Reala nastopa še en slovenski košarkar, to je Dan Duščak. "Kraljevi klub" tako torej močno stavi na znanje s sončne strani Alp.

“Za mano je nekaj neverjetnih let pri Helios Sunsih. Domžale so mi vzbudile veselje in ljubezen do košarke, za kar bom večno hvaležen. Seveda pa sem vesel tudi, da sem bil del ekip, ki so v zadnjih letih osvojile marsikateri naslov prvakov. Da me je Real Madrid povabil v svoje vrste, mi je v veliko čast, prav tako pa je to velika življenjska preizkušnja. Bo pa seveda prehod lažji, ker vem, da me tam že čaka slovenska pomoč," je ob sklenitvi prestopa povedal Vide.

"Jan Vide je nov mladenič, ki iz Domžal odhaja v Real Madrid. Gre za novo potrditev odličnega dela našega kolektiva in novo poglabljanje večne dileme o problematiki zgodnjih odhodov slovenskih košarkarjev v tujino. Z Real Madridom in straši smo dosegli dogovor o prestopu v okviru zmožnosti in pravil. Vsekakor Janu želimo veliko uspeha na novi poti, naša vrata za morebitno vrnitev pa vedno ostajajo odprta, saj se v klubu po najboljših močeh trudimo gojiti slovenska jedra vseh selekcij,” je dejal direktor Helios Suns Matevž Zupančič.

Jan Vide Helios Suns | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice