Šport > Košarka
1457 ogledov

Ob zgodovinski zmagi Slovenec prvi strelec SP

košarkarska reprezentanca do 17 let KZS
Slovenska izbrana vrsta je svetovno prvenstvo odprla z zmago.

Slovenska reprezentanca prvič v zgodovini nastopa na svetovnem prvenstvu za košarkarje do 17 let, na tekmovanju, ki od 2. julija do 10. julija poteka v španski Malagi, pa je na prvem dvoboju prišla tudi do zmage. Mladi Slovenci so pod taktirko trenerja Dejana Gašparina uvodoma premagali izbrano vrsto Malija s 65:56.

Ob zmagi je blestel sicer član madridskega Reala Jan Vide, ki je dosegel kar 31 točk (10 skokov) in se po prvem krogu telkmovanja zavihtel na prvo mesto strelcev svetovnega prvenstva.

Poleg njega je mejo dvajsetih točk na uvodnih tekmah preseglo še pet košarkarjev: Rodrigo Aybar iz Dominikanske republike 28, Justas Stonkus iz Litve 24, Lucas Giovannetti iz Argentine 22, po 21 pa Američana David Castillo in Ian Jackson.

Slednja bosta že na današnji večerni tekmi nasprotinika Slovencev, Američani v Malagi lovijo še svoj šesti zaporedni naslov svetovnega prvaka za košarkarje do 17 leta starosti. Od leta 2010, ko je FIBA uvedla svetovno prvenstvo za to starostno kategorijo, naslova prvakov ni osvojila še nobena druga država.

Po dnevu premora se bodo varovanci Dejana Gašparina 5. julija ob 18.15 v skupinskem delu pomerili še Libanonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.