Slovo domačega upa, težave branilke naslova

Foto: EPA
Foto: EPA
Med postavljenimi igralci se je od turnirja v Roland Garrosu moral posloviti domačin Jo-Wilfried Tsonga.
Oglej si celoten članek

Srb Novak Đoković se je kot drugi nosilec uvrstil v tretji krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V drugem krogu je brez težav izločil Portugalca Joaoa Souso s 6:1, 6:4 in 6:3. Uspešen je bil tudi Avstrijec Dominic Thiem; šesti nosilec je premagal Italijana Simoneja Bolellija s 7:5, 6:1 in 6:3.

V nadaljevanje so se uvrstili tudi deseti nosilec Belgijec David Goffin, 11. Bolgar Grigor Dimitrov in 25. Američan Steve Johnson, ki je izločil Hrvata Borno Ćorića s 6:2, 7:6 (8), 3:6 in 7:6 (6), Argentinec Horacio Zeballos pa je presenetil drugega hrvaškega igralca in 23. nosilca Iva Karlovića in slavil s 7:6 (5), 7:6 (5) in 6:3.

Tudi Španec Rafael Nadal se je brez težav uvrstil v tretji krog. Devetkratni zmagovalec tega turnirja za grand slam v Parizu je gladko s 6:1, 6:4, 6:3 izločil Nizozemca Robina Haaseja in se bo v nadaljevanju pomeril z Gruzijcem Nikolosom Basilašvilijem.

Francoski igralec Jo-Wilfried Tsonga, ki je konec tedna dobil turnir v Lyonu, pa se je ekspresno poslovil. V prvem krogu je 11. igralca sveta v štirih nizih s 7:5, 6:4, 6:7 (6) in 6:4 ugnal Argentinec Renzo Olivo. Olivo je temeljni kamen za zmago postavil že v torek, dvoboj je bil nato zaradi teme prekinjen, danes pa je dokončal začeto. V drugem krogu bo 25-letni Argentinec, 91. na lestvici ATP, igral z Britancem Kylom Edmundom.

Foto: EPA Garbine Muguruza

Branilka naslova na odprtem teniškem prvenstvu Francije Garbine Muguruza se je po zaostanku vendarle uvrstila v tretji krog turnirja v Parizu. Četrta nosilka iz Španije je Estonko Anett Kontaveit, ki je 53. igralka svetovne lestvice, izločila s 6:7 (4), 6:4 in 6:2. Muguruza je po izgubljenem prvem nizu v drugem zaostajala z 1:3, nato pa napravila velik preobrat in se bo v tretjem krogu pomerila z Julijo Putincevo iz Kazahstana.

Američanka Venus Williams, deseta nosilka turnirja, je gladko premagala Japonko Kurumi Naro s 6:3 in 6:1, druga predstavnica ZDA Bethanie Mattek-Sands pa je presenetila Čehinjo Petro Kvitovo in po dveh podaljšanih igrah slavila s 7:6 (5) in 7:6 (5).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.