Šport
54 ogledov

Slovo domačega upa, težave branilke naslova

Jo-Wilfried Tsonga EPA
Med postavljenimi igralci se je od turnirja v Roland Garrosu moral posloviti domačin Jo-Wilfried Tsonga.

Srb Novak Đoković se je kot drugi nosilec uvrstil v tretji krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V drugem krogu je brez težav izločil Portugalca Joaoa Souso s 6:1, 6:4 in 6:3. Uspešen je bil tudi Avstrijec Dominic Thiem; šesti nosilec je premagal Italijana Simoneja Bolellija s 7:5, 6:1 in 6:3.

V nadaljevanje so se uvrstili tudi deseti nosilec Belgijec David Goffin, 11. Bolgar Grigor Dimitrov in 25. Američan Steve Johnson, ki je izločil Hrvata Borno Ćorića s 6:2, 7:6 (8), 3:6 in 7:6 (6), Argentinec Horacio Zeballos pa je presenetil drugega hrvaškega igralca in 23. nosilca Iva Karlovića in slavil s 7:6 (5), 7:6 (5) in 6:3.

Tudi Španec Rafael Nadal se je brez težav uvrstil v tretji krog. Devetkratni zmagovalec tega turnirja za grand slam v Parizu je gladko s 6:1, 6:4, 6:3 izločil Nizozemca Robina Haaseja in se bo v nadaljevanju pomeril z Gruzijcem Nikolosom Basilašvilijem.

Francoski igralec Jo-Wilfried Tsonga, ki je konec tedna dobil turnir v Lyonu, pa se je ekspresno poslovil. V prvem krogu je 11. igralca sveta v štirih nizih s 7:5, 6:4, 6:7 (6) in 6:4 ugnal Argentinec Renzo Olivo. Olivo je temeljni kamen za zmago postavil že v torek, dvoboj je bil nato zaradi teme prekinjen, danes pa je dokončal začeto. V drugem krogu bo 25-letni Argentinec, 91. na lestvici ATP, igral z Britancem Kylom Edmundom.

Garbine Muguruza  | Avtor: EPA EPA

Branilka naslova na odprtem teniškem prvenstvu Francije Garbine Muguruza se je po zaostanku vendarle uvrstila v tretji krog turnirja v Parizu. Četrta nosilka iz Španije je Estonko Anett Kontaveit, ki je 53. igralka svetovne lestvice, izločila s 6:7 (4), 6:4 in 6:2. Muguruza je po izgubljenem prvem nizu v drugem zaostajala z 1:3, nato pa napravila velik preobrat in se bo v tretjem krogu pomerila z Julijo Putincevo iz Kazahstana.

Američanka Venus Williams, deseta nosilka turnirja, je gladko premagala Japonko Kurumi Naro s 6:3 in 6:1, druga predstavnica ZDA Bethanie Mattek-Sands pa je presenetila Čehinjo Petro Kvitovo in po dveh podaljšanih igrah slavila s 7:6 (5) in 7:6 (5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.