Legenda o Shiffrinovi: "Nehajmo govoriti, da gre za najboljšo vseh časov"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdaj najboljša alpska smučarka na svetu je prepričana, da bi v neposrednem dvoboju zlahka opravila z Mikaelo Shiffrin.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se smučarski svet že dlje časa družno klanja Mikaeli Shiffrin, ki je na pragu zgodovinskega dosežka, pa je prevlado 27-letne Američanke z drugega zornega kota osvetlila 11-kratna svetovna prvakinja Marielle Goitschel.

Francoska legenda, ki je imela pred skoraj šestimi desetletji status najboljše smučarke na svetu, je v pogovoru za La Parisien pred začetkom SP v Courchevelu (6. do 19. februar) ocenila, da ji bodoča rekorderka v enakih pogojih ne bi segla niti do kolen.

Foto: Profimedia Marielle Goitschel "Ko spremljam današnje smučanje, imam občutek, da je kot ustvarjeno zame. V superveleslalomu (disciplino so uvedli po njeni upokojitvi, op. a.) ne bi izpustila ene medalje. V slalomu bi bila nedotakljiva, Shiffrinovo bi premagala z levo roko," pravi 77-letna Francozinja.

"Nehajmo govoriti o rekordu, največji smučarki vseh časov in podobno. Za primerjavo bi potrebovali enake pogoje za vse," meni francoska legenda, ki je skupaj s sestro Christine Goitschel dominirala v 60. letih prejšnjega stoletja.

Poudarila je še, da so bili v njenih časih pogoji za tekmovanje občutno težji. "Pobrala sem vse količke, ki so bili takrat leseni. Pri tem sem utrpela številne poškodbe, operirali so mi obe rameni, komolce in kolena. Pod oblačila so mi dajali prtičke, da bi ublažili udarce. Smučala sem kot fantje, ki sem jih na slalomskih treningih tudi premagovala."

Kljub vsemu še danes spremlja dogajanje v svetu belega cirkusa. "Všeč so mi najboljše smučarke, kot so Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin. Slednja je edina, ki se lahko približa mojemu številu medalj," je povedala šampionka, znana po svoji zmagovalni mentaliteti.

"Včasih slišim kaj v smislu 'oh, izjemno deseto mesto'. Ne! Kdor tako razmišlja, ne bo nikoli uspel. Če sem bila druga, sem bila povsem iz sebe, razen če me je premagala sestra Christine," je sklenila.

Med podelitvijo Zadrega hrvaške smučarske junakinje, oglasil se je Kostelić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:51 3. Februar 2023.

    Toliko konkurence kot je sedaj je takrat ni bilo, sedaj mora biti vse u nulo, da si konkurenčen.

  • 14:42 3. Februar 2023.

    Bi bi hahaha Stenmark je tudi iz tistih drugih casov pa je sam priznal, da s temi novimi carving smucmi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.