Šport > Zimski športi
899 ogledov

"Mikaela Shiffrin si zasluži rekord"

Mikaela Shiffrin Epa
Samo še vprašanje časa je, kdaj bo Mikaela Shiffrin podrla rekord Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu.

Ameriško alpsko smučarko Mikaelo Shiffrin le še zmaga loči do izenačenja absolutnega rekorda v številu zmag na tekmah za svetovni pokal. Sedemindvajsetletna Američanka je trenutno pri 85 zmagah, eno več je v svoji bogati karieri dosegel Šved Ingemar Stenmark.

"Mikaela si zasluži izboljšati moj rekord in zelo vesel bom, ko ga bo podrla. Je preprosto odlična smučarka," je v pogovoru za avstrijski časnik Kronen Zeitung, ki ga je povzela avstrijska tiskovna agencija APA, dejal legendarni švedski smučar. Ta je bil zaradi svoje zvestobe do smuči Elan izjemno priljubljen tudi v Sloveniji.

Ingemar Stenmark | Avtor: Profimedia Profimedia

Shiffrinovo, nosilko dveh zlatih odličij z zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014 in Pyeongchangu 2018 ter šestih najbolj žlahtnega leska na svetovnih prvenstvih v Schladmingu 2013, Beaver Creeku 2015, St. Moritzu 2017, Areju 2019 in Cortini d'Ampezzo 2021, so na zadnji tekmi svetovnega pokala v češkem Špindleruvem Mlynu malenkosti ločile do izenačenja Stenmarkovega rekorda. Na koncu je bila za šest stotink sekunde od nje hitrejša nemška slalomistka Lena Dürr.

Mikaela Shiffrin Slalom (Ž) Šport Shiffrinova potegnila krajši konec v igri stotink

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Lindsey Vonn Šampionski pogled Šport Vonnova prikimala Tini Maze

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.