Šport > Zimski športi
13380 ogledov

Vonnova prikimala Tini Maze

Lindsey Vonn Profimedia
Lindsey Vonn po osmih letih ni več rekorderka po številu zmag na ženskih tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin se je s 83. zmago na veleslalomu v Kronplatzu zavhitela na vrh seznama najuspešnejših alpskih smučark vseh časov.

Shiffrinova je s prvega mesta izrinila rojakinjo Lindsey Vonn, ki je med letoma 2005 do 2018 zbrala 82 zmag v svetovnem pokalu.

Mikaela Shiffrin 83. zmaga Šport Shiffrin: Morda bom potrebovala malo časa, da ugotovim, kaj naj rečem

Shiffrinova je z veleslalomskim uspehom v italijanskih Dolomitih zabeležila že deveto zmago v sezoni in 83. v karieri, po kateri je samo še tri oddaljena od absolutnega rekorderja Šveda Ingemarja Stenmarka (86).

Njena starejša rojakinja Vonnova se je na prestolu obdržala osem let, potem ko je januarja 2015 izboljšala rekord legendarne Anemarie Moser-Pröll. Ta je zadnjo od skupno 62 zmag vknjižila leta 1980, rekord pa je ostal v njeni lasti kar dolgih 35 let.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia
Novopečena rekorderka Shiffrinova vse od preboja med elito zmaguje z neverjetnim tempom (83 zmag na 237 tekmah!), glede na njeno mladost, letos bo dopolnila šele 28 let, pa ne bi bilo presenetljivo, če bi v prihodnosti presegla 100 zmag v svetovnem pokalu. 

Na to je pred kratkim namignila Tina Maze, zdaj pa se je mnenju slovenske šampionke pridružila tudi Vonnova. 

"Mikaelo lahko premaga samo Mikaela," je zgodovinski trenutek pospremila Vonnova. "Več kot očitno nima druge konkurence. Zdaj je samo še vprašanje, ali bo ostala zdrava in motivirana. Zdravje je bilo moj največji izziv, nikoli ni šlo za pomanjkanje motivacije. Mislim, da je Mikaela zelo pametna in k tekmovanju pristopa zelo taktično. Ne dvomim, da lahko doseže precej več kot 86 zmag. Stotica je prav gotovo dosegljiva," meni 38-letnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice