Šport > Zimski športi
2488 ogledov

Trener Tine Maze spet na voljo

Maze Massi Magoni Vianello Garmisch Partenkirchen smuk svetovni pokal EPA
Presenetljiva odločitev.

Italijanski smučarski strokovnjak Livio Magoni, nekdanji trener Tine Maze, in avstrijska alpska smučarka Katharina Liensberger sta po manj kot letu dni končala medsebojno sodelovanje, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

"Liviu Magoniju se zahvaljujem za opravljeno delo. Zdaj pa zaupam ekipi za tehnične discipline v domači zvezi. Verjamem, da bom lahko dobro trenirala in pripravljena sem sprejeti menjavo trenerja ter nove izzive," je v zvezi s tem sporočila tekmovalka.

Livio Magoni | Avtor: Twitter Twitter
Zagotovilo za sodelovanje naj bi bili tudi nekdanji dosežki tega italijanskega trenerja, ki se ni izkazal le v ekipi slovenske smučarske šampionke, ampak je do velikega globusa vodil tudi Slovakinjo Petro Vlhovo.

Toda pri Liensbergerjevi Magoni ni bil tako uspešen, tekmovalka pa pod njegovo taktirko ni uspela ponoviti predstav, ki jih je pred tem že kazala. Slalomska specialistka je samo v lanski sezoni zabeležila tri uvrstitve na zmagovalni oder, letos še nobene.

"Ni bilo v načrtu, da bi se najina skupna pot predčasno končala zaradi tehničnih, logističnih in organizacijskih nesporazumov," pa je razhod pospremil Magoni.

Magoni je z Liensbergerjevo začel sodelovati aprila. Kot navaja Apa, se je začelo zapletati že pri tehniki smučanja, saj sta imela trener in tekmovalka o tem vsak svojo predstavo, nato so se pojavile še težav v komunikaciji.

"Najina angleščina ni perfektna, zato je bilo težko sodelovati pri razlagi detajlov in to prenesti na trening," je še dejala 25-letna Avstrijka.

Odločitev je močno presenetila tudi avstrijsko javnost, saj je malokdo verjel, da se bo smučarka sredi sezone odločila za ta korak.

Tina Maze Čudovit prizor Šport To je po zmagi Štuhčeve naredila Tina Maze

Magoni je po slovesu od ekipe Team to aMaze spisal zelo uspešno poglavje kot trener slovaške smučarske zvezdnice Petre Vlhove.

Po prekinitvi sodelovanja so na dan prišle informacije, ki so na navzven sanjsko navezo predstavile v nekoliko drugačni luči. Več o tem TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.