Šport > Zimski športi
122775 ogledov

Razkrila, kaj ji je storil bivši trener Tine Maze: "Kričala sem tri ure"

petra vlhova Epa
Najboljša smučarka pretekle zime je razkrila še več podrobnosti razhoda z italijanskim trenerjem, ki je pustil svoj pečat tudi v ekipi Tine Maze.

Slovaška alpska smučarka Petra Vlhova je kmalu po osvojitvi velikega kristalnega globusa za skupno zmago v lanski sezoni belega cirkusa presenetljivo končala sodelovanje z italijanskim trenerjem Liviem Magonijem.

Petra Vlhova veliki globus Burni odzivi Šport Bivši trener Tine Maze z izjavo o "železnih nogah" razburil nacijo

Za ta korak se je elitna smučarka odločila le nekaj dni po Magonijevi sporni izjavi o "želenih nogah" ter neugodnih primerjavah med njegovo varovanko, Tino Maze in nekaj italijanskimi smučarkami. 

vlhova magoni Posledice Šport Nekdanji trener Tine Maze storil usodno napako

Navzven je bil takratni razhod med Vlhovo in Magonijem razmeroma vljuden, poln lepih besed in obujanja spominov na pretekle uspehe, navznoter pa je bila slika povsem drugačna.

Podrobnejši potek dogodkov je slovaška smučarka, ki bo v prihajajoči sezoni sodelovala še z enim z nekdanjim članom ekipe Team to aMaze, predstavila v svoji novi avtobiografiji.

"Prva tri leta z Liviem Magonijem so bila neverjetna. Pokazal mi je nov svet. Naučil me je, kaj deluje. Postopoma so se stvari začele slabšati, zadnja sezona z njim pa je bila pravi masaker," o odnosu z Italijanom, ki bo v olimpijski sezoni bdel nad Meto Hrovat, piše Vlhova. "Če bi nadaljevala z njim, bi zdržala še največ dve leti, potem pa bi verjetno prenehala smučati. Ali bi pregorela ali pa bi se se mi smučanje preprosto zagabilo."

Meta Hrovat Alpsko smučanje Šport Uradno: Meto Hrovat prevzema bivši trener Tine Maze!

"Z mano je ravnal kot s strojem in ne kot z žensko, ki je čustvena in ima lahko tudi slabše dneve. Nikoli ni bil zadovoljen. Prizadel je mene in ljudi v moji ekipi. Bilo je slabo. Ko sem se mu zaupala, se mi je to vrnilo kot bumerang. Nikoli nisem bila dovolj dobra," je zapisala zvezdnica belega cirkusa.

 | Avtor: Epa Epa
V javnosti o razprtijah med smučarko in trenerjem ni bilo ne duha ne sluha, navzven je naveza delovala sanjsko, kar se je nenazadnje potrjevalo z rezultati. Kar se je v zakulisju kuhalo skozi sezono, se je naposled uresničilo po objavi famoznega intervjuja za Corriere della Serra, s katerim si je Magoni zapečatil usodo.

"Prebrala sem naslov članka "Petra ne bo več napredovala, tega nima v DNK". Sprva nisem razumela, za kaj gre. Prevedla sem ga iz italijanščine in prebrala v celoti. Psihično sem se sesula. Kričala sem tri ure, nisem se mogla ustaviti. Poklicala sem brata in mu povedala, da sem končala z njim. Močno sem preklinjala po telefonu. V tistem hipu sem ga sovražila, uničil mi je vse veselje do velikega globusa," je razkrila Vlhova.

tina maze Podrobnosti Šport Razkritje tabora Vlhova: v ozadju odločitve je Tina Maze smučanje smučar sneg Pretresljivo Šport Legendarni smučar bil hudo bitko za življenje

 

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 10:05 30.oktober 2021.

    čudno da ga ni poslala domov, ko je bila še malo več kot nula...običajni ljudje ne dojamejo da je kritika največja nagrada, ki jo lahko dobi.. pohvala je lepa reč, ampk od nje ne napreduješ.. dobra pašteta, njam, še bi ...prikaži več mami !!, kje pa je kaj soka ?! ta pašteta je pa preveč slana...,ste dojel ??

  • miran548 13:59 29.oktober 2021.

    Bomo videlo

  • jakec1575 09:39 29.oktober 2021.

    Vlhova ne razume, da smo mi za italijane, razen redke sciavi. manj vredni, brez dnk. razen ko jim zhebemo mater. Posamezniki neobremenjeni z godovino, pa so čisto ok. Ni jih pa veliko. Manjšina.

Sorodne novice