Šport > Zimski športi
5718 ogledov

Tako je na zmago Shiffrinove reagirala Vonnova

Mikaela Shiffrin Sölden Epa
Svetovni pokal v alpskem smučanju se je začel po ameriških notah.

Na uvodnem veleslalomu v Söldnu je zmagala Mikaela Shiffrin in se že 70. povzpela na najvišjo stopničko. Američanka bo najbrž kmalu ujela rojakinjo Lindsey Vonn, ta ima na svojem računu 82 zmag v svetovnem pokalu.

Shiffrinova je olimpijsko sezono začela odlično, na veleslalomu sta se ji najbolj približali Švicarka Lara Gut-Behrami in Slovakinja Petra Vlhova, Slovenka Meta Hrovat je bila šesta.

alpsko smučanje veleslalom Alpsko smučanje Šport Meta Hrovat ponovila lansko uvrstitev

Upokojena Vonnova in Shiffrinova sta imela v preteklosti nič kaj prijateljski odnos, kot je v enem od intervjujev po karieri razkrila starejša od mojstric belih strmin. A očitno sta, vsaj za javnost, nesoglasja zgladili.

Vonnova je na družbenih omrežjih pozdravila ekipni uspeh Američank na ledeniku Rettenbach, kjer se je četverica smučark prebila med dobitnice točk. Za jubilejno zmago je čestitala tudi Shiffrinovi.

Shiffrinova je po nepričakovani smrti očeta za nekaj mesecev zapustila "beli cirkus", vrnila pa se je na šampionski način in podira rekorde.  

"Navdihujoče je gledati tvoj uspeh, še bolj pomembno pa je, da se spet smejiš! Čestitke," je nekaj ur po tekmi Shiffrinovi še sporočila Vonnova.

Svetovni pokal se bo za ženske nadaljeval sredi novembra v avstrijskem Lechu, nato pa se smučarska karavana seli v Severno Ameriko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice