Šport > Zimski športi
2267 ogledov

Uradno: Meto Hrovat prevzema bivši trener Tine Maze!

Meta Hrovat Profimedia
Najboljša slovenska smučarka bo sodelovala z znanim strokovnjakom.

Novi trener slovenske alpske smučarke Mete Hrovat je Italijan Livio Magoni, ki se bo po koncu sodelovanja s Slovakinjo Petro Vlhovo po osmih letih vrnil v Slovenijo. Gre za 57-letnega italijanskega strokovnjaka iz Selvina pri Bergamu, ki je svetovni sloves pridobil kot trener slovenske šampionke Tine Maze.

Andrea Massi Tina Maze Tlakoval pot Šport Vlhova še naprej stopica po sledeh Tine Maze

Magoni je bil del ekipe Mazejeve v osrednjem delu njene samostojne poti. Pri uspehih slovenske šampionke je kot desna roka vodje Andree Massija sodeloval v treh sezonah, od 2010 do 2013. Z Magonijem v ekipi je Mazejeva osvojila enega največjih kariernih uspehov zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala za sezono 2012/13, ko je nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk).

Po koncu sodelovanja z Mazejevo je prevzel italijansko žensko reprezentanco, nato pa je postal trener Vlhove. Vlhova je pod njegovim vodstvom letos osvojila svoj prvi veliki kristalni globus. Vlhova in Magoni (na spodnji fotografiji) sta se po koncu sezone aprila razšla, s čimer se je odprla priložnost tudi za slovensko alpsko smučanje. Vabilo za vstop v slovensko reprezentanco je dobil že pred petimi leti, a se je takrat odločil za sodelovanje z Vlhovo.

Livio Magoni | Avtor: Reševalni pas/Twitter Livio Magoni bo ob Meti Hrovat pomagal tudi drugim tekmovalkam. Reševalni pas/Twitter

Magoni bo poslej del slovenske olimpijske zgodbe Mete Hrovat. "Šlo je za obojestransko željo. S smučarsko zvezo je sklenil pogodbo," je na novinarski konferenci na sedežu zveze v Ljubljani povedal vodja panoge Miha Verdnik. "Odgovornosti Livia so najbolj naravnane na Meto, svetoval pa bo tudi drugim, bodo sodelavci, njihov glavni cilj je, da bi bile njihove tekmovalke najboljše," je še dejal.

Meta Hrovat zlata lisica Alpsko smučanje Šport Meta Hrovat na svoje z bivšim Tininim trenerjem?

Žensko ekipo, v kateri sta Ana Bucik in Tina Robnik, bo še naprej delovala pod vodstvom Sergeja Poljšaka. S svojo trening ekipo se bo še naprej pripravljala Ajdovka Andreje Slokar, eno najlepših odkritij minule zime.

Svojo ekipo, ki je del reprezentance, ima še naprej najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec, v kateri ostaja švicarski trener Stefan Abplanalp. Je pa Štuhčeva v olimpijski sezoni ostala brez serviserja Stoecklija Aleša Sopotnika.

Na tekmah svetovnega pokala bosta lahko tekmovali tudi Maruša Ferk in Neja Dvornik, ki pogojev za prvo ekipo nimata. Obe bosta delovali po svojih trening programih.

Klemen Bergant bo še naprej vodil moško tehnično ekipo, v kateri sta Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Grega Koštomaj pa je dobil zaupanje za še drugo sezono na čelu moške ekipe za hitri disciplini, v kateri so Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline, poškodovani Klemen Kosi ter Nejc Naraločnik.

ante kostelić Šokiral Šport Kostelić razkril višino pokojnine: "Ali vam ni ob tem neprijetno?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice