Šport > Zimski športi
7232 ogledov

Bivši trener Tine Maze z izjavo o "železnih nogah" razburil nacijo

Livio Magoni Reševalni pas/Twitter Livio Magoni bo ob Meti Hrovat pomagal tudi drugim tekmovalkam.
Včasih velja premisliti, kakšne besede uporabiti v intervjujih. Zgodi se namreč, da človek pove več, kot je želel.

Petra Vlhova je letos malce presenetljivo osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Slovakinja že šest let sodeluje z italijanskim trenerjem Liviem Magonijem, ta je pred tem skrbel za razvoj Tine Maze. V intervjuju za Corriere della Serra je Italijan z nekaj primerjavami dvignil veliko prahu, razjezil svojo zvezdniško varovanko in slovaško smučarsko javnost.

Nepričakovane uspehe Vlhove je Magoni najprej prestavil v nogometne okvirje in ponudil zgled ekipe, v kateri igra slovenski reprezentant Josip Iličić. "Petrina zgodba je podobna uspehom nogometašev Atalante proti velikim evropskim klubom," je dejal smučarski strokovnjak.

brignone Šok Šport Besede, ki tresejo beli cirkus: "Ne vidim več smisla"

Vlhova ima poleg Magonija številčno trenersko ekipo s prevladujočim družinskim vzdušjem. In to Italijana moti. Dejal je, da Slovakinja ne reagira najbolje na kritike in da v prostem času ni tako osredotočena, kot je bila Tina Maze, ki je živela le za šport.

"Petra (ob kritikah, op. a.) spusti glavo in reče, da on pač dela tako. Težava ni toliko v njej, kot v ljudeh okoli nje. Če se zapleteš s Petro, se zapleteš s celotno družino," je slikovito dejal Magoni in dodal, da je Mazejeva v primerjavi z Vlhovo trenirala več.

Petra Vlhova veliki globus | Avtor: Epa Epa

Najbolj pa je Slovake zmotila primerjava med njihovo junakinjo in Magonjevimi rojakinjami. "Petra bi lahko naredila še veliko več. Če jo primerjam s smučarskimi diamanti kot so Marta Bassino, Federica Brignone in Sofia Goggia, ima Petra noge kot železo. Morda kot hipertehnološko železo, a še vedno železo," je povedal Magoni.

vlhova Norišnica Šport "Morda bodo ljudje končno dojeli, da nismo Slovenci"

Slednji se je po burnih odzivih že opravičil za izrečeno in dejal, da so izjavo o "železnih nogah" vzeli iz konteksta. Vlhova o njegovih besedah ni želela razpredati in je napovedala, da se bosta pogovorila na štiri oči.

Medtem so že zaokrožile govorice o koncu sodelovanja med glavnima akterjema zgodbe. Italijanski mediji namigujejo, da bi Magoni lahko združil moči s Federico Brignone, s katero je sodeloval med letoma 2013 in 2015.

Komentarjev 1
  • Avatar crusader666
    crusader666 16:15 29.marec 2021.

    Petra ma železne noge, Mazetka pa glavo!