Šport > Zimski športi
15912 ogledov

Kakšna smola! Velika šampionka izpušča svetovno prvenstvo

Ester Ledecka Profimedia
Čehinja Ester Ledecka bo izpustila SP v alpskem smučanju.

Češka smučarka in deskarka Ester Ledecka zaradi poškodbe ne bo mogla nastopiti na bližnjem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji. V taboru češke zimske zvezdnice so upali, da bo nared do največjega smučarskega tekmovanja v sezoni, a se je okrevanje po poškodbi ključnice preveč zavleklo.

Trikratna olimpijska prvakinja v alpskem smučanju in deskanju v tej sezoni še ni tekmovala. Vrnitev na smučišča je po poškodbi na poletnem treningu, ko si je zlomila ključnico, načrtovala za SP v smučanju, a so se zdaj ti načrti izjalovili.

Ester Ledecka | Avtor: Profimedia Profimedia

"Čeprav okrevanje poteka dobro, se je Ester odločila, da bo preložila vrnitev po nasvetu zdravnikov," so sporočili iz njene ekipe. Dodali so, da je fizično sicer povsem okrevala, a ne želi prehitevati pri vrnitvi na sneg.

"Najbolj pomembno je, da bo moja rama spet stoodstotna. To je še posebej pomembno pri startih in seveda pri udarcih v vratca pri hitrosti 130 km/h," je pojasnila češka športnica leta 2022.

Ester Ledecka | Avtor: Profimedia Profimedia

Ledecka v svetu zimskih športov slovi kot ena najboljših "dvoživk", saj uspešno združuje alpsko smučanje in deskanje. Na zadnjih OI v Pekingu 2022 je zmagala v deskarskem paralelnem veleslalomu, leta 2018 v korejskem Pyeongchangu pa ji je uspel neverjeten dosežek, ko je osvojila zlati medalji tako v deskarskem paralelnem veleslalomu kot v alpskem smučanju v superveleslalomu.

Čehinja bi sicer veljala za eno favoritinj smuka, potem ko je v minulih treh sezonah smukaški seštevek enkrat končala na drugem in tretjem mestu. V svetovnem pokalu je sicer zbrala tri zmage (dve v smuku in eno v superveleslalomu), medtem ko se je osemkrat povzpela na zmagovalne stopničke (šestkrat v smuku, enkrat superveleslalomu in enkrat v aplski kombinaciji).

Ester Ledecka | Avtor: Profimedia Profimedia

Ledecka ima sicer s svetovnimi prvenstvi v alpskem smučanju še neporavnane račune, potem ko je leta 2021 v Cortini d'Ampezzo dvakrat za las zgrešila medaljo, ko je superveleslalom in smuk končala na nehvaležnem četrtem mestu.

Čeprav je v Meribelu, kjer se bo SP začelo 6. februarja, ne bo, pa 27-letna vsestranska športnica še ni povsem izključila možnosti za nastop na deskarskem SP. To se bo v gruzijskem Bakurianiju začelo 19. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice