Šport > Zimski športi
20996 ogledov

Grozljivka pri 136 km/h, Norvežan obležal v ciljni areni

Henrik Roea Epa
Petkovo smukaško tekmo na zloglasnem Streifu je zaznamoval brutalen padec norveškega smučarja Henrika Roeaa.

Prestižna smukaška preizkušnja v Kitzbühlu se je končala tragično za norveškega alpskega smučarja Henrika Roeaa.

Tekmovalec s startno številko 48 je sicer uspešno opravil z zahtevno progo, nato pa tik pred ciljno črto izgubil nadzor nad smučmi, zaradi česar je najprej z glavo zadel ob tla in naredil salto, nato pa s hrbtom silovito udaril ob snežno podlago.

Nesrečnega Norvežana so s helikopterjem prepeljali v tamkajšnjo bolnišnico, kjer je nemudoma prestal operacijo.

Posledice padca so bile na prvi pogled tako zaskrbljujoče, da je bilo v nekem trenutku v ciljni areni okoli njega zbranih kar osem ljudi.

Henrik Roea | Avtor: Profimedia Profimedia

Športni direktor norveške reprezentance Claus Ryste je sporočil, da je Roea v padcu utrpel samo zlom desne golenice. Prestal je tudi številne druge preiskave, s katerimi so ovrgli možnost možganskih ali drugih poškodb.

Pred nesrečo se je Roea približal hitrosti 140 km/h.

Henrik Roea | Avtor: Epa Epa

Norveški smučar se je dan po nesreči oglasil z bolniške postelje, kjer je spremljal zmago rojaka Aleksandra Aamodta Kildeja na drugem smuku v Kitzbühlu.

"Padec je bil kar brutalen. Pravzaprav je kar neverjetno, da sem utrpel samo zlom kosti, medtem ko so glava in preostali deli telesa ostali celi. Noga je že videla boljše čase, vendar sem v dobrih rokah. Zdaj moram počivati. Čez nekaj dni me čaka še ena operacija. Trenutno me kar boli, toda ostajam pozitiven," je za NRK povedal Norvežan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice