So leta končno dohitela Kasaija?

Foto: Epa
Japonski superveteran prvič po 27 letih ne bo nastopil novoletni turneji.
Oglej si celoten članek

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se približuje prvemu vrhuncu - novoletni turneji štirih skakalnic, na kateri letos po dolgem času ne bo nastopil Noraki Kasai.

Relikt Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!

Sedeminštiridesetletnik se ni uvrstil v japonsko reprezentanco za prihajajoče tekme v Nemčiji in Avstriji. V letošnji sezoni mu ne gre po načrtih, saj se je na uvodnih štirih tekmah le dvakrat prebil skozi kvalifikacije, obakrat pa je ostal tudi brez točk svetovnega pokala. V Nižnem Tagilu je končal  na 45. mestu, v Klingenthalu je bil 33.

Prednost pred Kasaijem sta dobila Taku Takeuchi in Keiichi Sato, ki sta si pretekli konec tedna razdelila zmagi na dveh tekmah celinskega pokala v Ruki. Ob njima imajo mesto v reprezentanci zagotovljeno še branilec zlatega orla Ryoyu Kobayashi, Daiki Ito, Junshiro Kobayashi, Yukiya Sato in Naoki Nakamura.

Dvig forme Kralj lanske zime v pravem trenutku vrgel rokavico tekmecem

Kasai se je potegoval za 30. nastop na novoletni turneji, na kateri je deibitiral v sezoni 1989/1990, na turneji pa je bil vselej prisoten zadnjih 27 zaporednih let oziroma od sezone 1992/1993.

Ljubljenec občinstva v svetovnem pokalu tekmuje že več kot tridesetletja, vendar se ob trenutni formi poraja vprašali, ali so ga leta končno dohitela?

Svetovni pokal Nove težave s skakalnimi dresi pri Slovencih

Foto: Epa noriaki kasai

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.