Sodniki so se odzvali na sporno enajstmetrovko v Domžalah

Foto: Profimedia Glavni sodnik na srečanju med Domžalami in Celjem je bil Andrej Žnidaršič.
Glavni sodnik na srečanju med Domžalami in Celjem je bil Andrej Žnidaršič.
Srečanje 34. kola Prve lige TS je imelo kontroverzen zaključek.
Oglej si celoten članek

Pretekli konec tedna sta se v okviru slovenskega državnega prvenstva pomerili ekipi Domžal in Celja. Srečanje, ki je bilo v luči boja za Evropo bolj pomembno za Celjane, se je končalo z remijem (1:1).

Prva liga TS Triglav neporažen iz Maribora, Çekiçi pokopal Rudarja

"Grofi" so v prvem polčasu povedli z zadetkom Daria Vizingerja, "ravbarji" pa so izenačili po enajstmetrovki v 85. minuti. Slednjo je sicer izvajal Senijad Ibričić, nekdanji reprezentant BiH je namesto strela izvedel podajo do Shamarja Nicholsona, Jamajčan pa je žogo zabil v mrežo.

Najboljši Znan igralec sezone v Sloveniji

Po ogledu počasnega posnetka je bilo očitno, da je bil strelec zadetka prehitro v kazenskem prostoru, vanj je namreč stekel, še preden je Ibričić izvedel podajo.

Nekaj dni po dogodku so se z videoanalizo oglasili tudi iz Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) in potrdili, da je bila Celjanom storjena kirvica.

"Ker so bili pred izvedbo kazenskega udarca v kazenskem prostoru poleg vratarja in izvajalca udarca drugi igralci obeh ekip, bi moral biti kazenski udarec v skladu s pravili igre ponovljen. V hipotetičnem primeru, ko bi pred izvedbo kazenskega udarca vstopil v kazenski prostor le soigralec izvajalca, ki je nato dosegel zadetek, pa bi moral sodnik dosoditi indirektni prosti udarec za branečo se ekipo," so zapisali v ZNSS.

Domžale so si pred zadnjima dvema prvenstvenima tekmama zagotovile tretje mesto in s tem uvrstitev v kvalifikacije za Ligo Evropa, medtem ko so Celjani trenutno peti in za četrtouvrščeno Muro, ki trenutno drži še zadnje mesto za Evropo, zaostaja za tri točke.

Prva liga TS Krško po novem porazu med drugoligaše

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.