Sodniki umazali še zmago Argentincev

Foto: Žurnal24 gol zadetek veselje slavje proslavljanje Carlos Tevez Nicolas Otamendi Martin De Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Stefano Ayroldi pomočnik pomocnik stranski protest Mehičanov Mehicanov Rafael Ma Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti sodnik Stefano Ayroldi pomocnik pomočnik stranski posvet Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti sodnik Stefano Ayroldi pomocnik pomočnik stranski posvet Mehican Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti sodnik Stefano Ayroldi pomocnik pomočnik stranski posvet Martin Foto: Žurnal24 Carlos Tevez Rafael Rafa Marquez Foto: Žurnal24 Carlos Tevez Foto: Žurnal24 Carlos Tevez gol zadetek veselje slavje proslavljanje dres grb poljub Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradoona veselje gol zadetek Foto: Žurnal24 Gonzalo Hiduain gol zadetek Oscar Perez Ricardo Osorio Foto: Žurnal24 Gonzalo Higuain gol zadetek veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 Gonzalo Higuain gol zadetek proslavljanje proslava Foto: Žurnal24 Carlos Tevez gol zadetek veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 Carlos Tevez gol zadetek proslavljanje objem Gabriel Heinze skok Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradona Carlos Tevez Foto: Žurnal24 Carlos Tevez gol zadetek proslavljanje skok ekipa proslava veselje Foto: Žurnal24 Javier Hernandez gol zadetek proslava proslavljanje veselje Foto: Žurnal24 Gabriel Heinze Adolfo Bautista Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti Giovani Dos Santos prerivanje Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 veselje proslavljanje Foto: Žurnal24 Gabriel Heinze Martin Palermo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Legendarni Diego Maradona in njegov naslednik, Lionel Messi. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Diego Maradona je po argentinskem izpadu s SP razglasil svoj odhod, vendar mu bo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Giovani Dos Santos razoćaranje razocaranje
Argentina je s kontroverznim zadetkom Carlosa Téveza tok osmine finala proti Mehiki obrnila v svoj prid (3:1). Do konca je Tévez zadel še enkrat, Gonzalo Higuaín pa je zadel še pred polčasom.
Oglej si celoten članek

Kakšna škoda, da tudi brezhibno učinkovita predstava Argentincev in uvrstitev v četrtfinale, kjer jih čaka Nemčija, zasenči nova sodniška neumnost, kakršnih je letošnje prvenstvo polno kot le kaj. Carlos Tévez je bil ob vodilnem zadetku v prepovedanem položaju, a je zadetek kljub protestom obveljal, Mehičani pa so do polčasa še podarili gol Gonzalu Higuaínu. Tevez je s fantastičnim golom rešil vprašanje zmagovalca, nekaj dvomov pa je v argentinske glave naselil vsaj nov izjemen, a na koncu le tolažilni zadetek Javierja Hernándeza

To je bil pomemben korak, zdaj smo v četrtfinalu in to je tisto, kar je pomembno. Igrali smo dobro ...
Carlos Tévez

Mehičani so srečanje odprli izjemno in branilec Carlos Salcido je skorajda iz slačilnice v deveti minuti stresel prečko argentinskega gola. "El Tris" so igrali, Argentinci pa so povedli iz ničesar in, kot se je izkazalo, iz nedovoljenega položaja. Lionel Messi je v priložnost porinil Téveza, čigar strel je vratar Oscar Bravo ubranil, Messi ga je nato poskušal premagati z lobom, njegov strel pa je z glavo v mrežo potisnil Tévez. "El Apache" je bil kakšen meter v prepovedanem položaju, gol pa je obveljal, čeprav se je sodnik Roberto Rosetti vrnil s sredine igrišča in temeljito izprašal svojega pomočnika. Ricardo Osorio je le nekaj minut zatem s kardinalno napako v zadnji vrsti podaril žogo Higuaínu, ki je obšel Brava za lahkih 2:0 in zabil že svoj četrti gol na prvenstvu. Tako ga le še dva ločita od rekordnega argentinskega dosežka SP-jev, ko je Mario Kempes na domačem prvenstvu leta 1978 zabil šestkrat.

Polčas se je končal s skupinskim prerivanjem ob klopeh za rezerve, v katerem naj bi prednjačila rezervista Cauhtémoc Blanco in Clemente Rodriguez, a strasti so se na začetku nadaljevanja pomirile, tekmo pa je v 52. minuti učinkovito odločil Tévez s fantastičnim strelom, s katerim je prestrelil Brava v mehiških vratih. Selektor Diego Armando Maradona ga je kmalu presenetljivo zamenjal, kar je povzročilo par "odkimavanj" s strani prvega moža tekme, a sta moža vse rešila z objemom. Hernandez je z lepim golom znižal, a Mehičanom je zmanjkalo časa za kaj več.

Izjava po tekmi:

Carlos Tévez (napadalec Argentine):
"To je bil pomemben korak, zdaj smo v četrtfinalu in to je tisto, kar je pomembno. Igrali smo dobro ... Zdaj se moramo spočiti in uživati v tej zmagi, ki proti Mehiki ni bila lahka."

Svetovno prvenstvo, osmina finala: 

Argentina : Mehika 3:1 (2:0)
Tevez (26, 52),  Higuaín (33);  Hernandez (71)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.