Šport
22 ogledov

Sodniki umazali še zmago Argentincev

gol zadetek veselje slavje proslavljanje Carlos Tevez Nicolas Otamendi Martin De
1/32
Žurnal24 main
Argentina je s kontroverznim zadetkom Carlosa Téveza tok osmine finala proti Mehiki obrnila v svoj prid (3:1). Do konca je Tévez zadel še enkrat, Gonzalo Higuaín pa je zadel še pred polčasom.

Kakšna škoda, da tudi brezhibno učinkovita predstava Argentincev in uvrstitev v četrtfinale, kjer jih čaka Nemčija, zasenči nova sodniška neumnost, kakršnih je letošnje prvenstvo polno kot le kaj. Carlos Tévez je bil ob vodilnem zadetku v prepovedanem položaju, a je zadetek kljub protestom obveljal, Mehičani pa so do polčasa še podarili gol Gonzalu Higuaínu. Tevez je s fantastičnim golom rešil vprašanje zmagovalca, nekaj dvomov pa je v argentinske glave naselil vsaj nov izjemen, a na koncu le tolažilni zadetek Javierja Hernándeza

To je bil pomemben korak, zdaj smo v četrtfinalu in to je tisto, kar je pomembno. Igrali smo dobro ...
Carlos Tévez

Mehičani so srečanje odprli izjemno in branilec Carlos Salcido je skorajda iz slačilnice v deveti minuti stresel prečko argentinskega gola. "El Tris" so igrali, Argentinci pa so povedli iz ničesar in, kot se je izkazalo, iz nedovoljenega položaja. Lionel Messi je v priložnost porinil Téveza, čigar strel je vratar Oscar Bravo ubranil, Messi ga je nato poskušal premagati z lobom, njegov strel pa je z glavo v mrežo potisnil Tévez. "El Apache" je bil kakšen meter v prepovedanem položaju, gol pa je obveljal, čeprav se je sodnik Roberto Rosetti vrnil s sredine igrišča in temeljito izprašal svojega pomočnika. Ricardo Osorio je le nekaj minut zatem s kardinalno napako v zadnji vrsti podaril žogo Higuaínu, ki je obšel Brava za lahkih 2:0 in zabil že svoj četrti gol na prvenstvu. Tako ga le še dva ločita od rekordnega argentinskega dosežka SP-jev, ko je Mario Kempes na domačem prvenstvu leta 1978 zabil šestkrat.

Polčas se je končal s skupinskim prerivanjem ob klopeh za rezerve, v katerem naj bi prednjačila rezervista Cauhtémoc Blanco in Clemente Rodriguez, a strasti so se na začetku nadaljevanja pomirile, tekmo pa je v 52. minuti učinkovito odločil Tévez s fantastičnim strelom, s katerim je prestrelil Brava v mehiških vratih. Selektor Diego Armando Maradona ga je kmalu presenetljivo zamenjal, kar je povzročilo par "odkimavanj" s strani prvega moža tekme, a sta moža vse rešila z objemom. Hernandez je z lepim golom znižal, a Mehičanom je zmanjkalo časa za kaj več.

Izjava po tekmi:

Carlos Tévez (napadalec Argentine):
"To je bil pomemben korak, zdaj smo v četrtfinalu in to je tisto, kar je pomembno. Igrali smo dobro ... Zdaj se moramo spočiti in uživati v tej zmagi, ki proti Mehiki ni bila lahka."

Svetovno prvenstvo, osmina finala: 

Argentina : Mehika 3:1 (2:0)
Tevez (26, 52),  Higuaín (33);  Hernandez (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.