Šok terapija ni zalegla

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Odbojkarji ACH Volleyja so tudi v peti tekmi lige prvakov izgubili.
Oglej si celoten članek

V Tivoliju je bil od ACH Volleya v dvoboju, ki vsaj za slovenske prvake ni imel velikega rezultatskega pomena, z 2:3 (-21, 22, 16, -22, 7) boljši nemški Friedrichshafen.

Ljubljančanom tudi sprememba trenerja, Andreja Urnauta je prejšnji teden zamenjal Matija Pleško, ni prinesla pravega pozitivnega rezultatskega premika. Proti Friedricschafnu so se sicer borili do zadnjih atomov moči, imeli dobra obdobja, a žal tudi slaba, ki so na koncu privedli do tega, da so pred svojimi navijači tako kot na tekmi proti Zenitu iz St. Peterburga morali zadovoljiti le s točko. Zdaj imajo dve in nimajo več možnosti, da se izognejo zadnjemu mestu v skupini C.

ACH Volley bo tekmovanje v ligi prvakov končal v sredo, 27. februarja, ko bo gostil francoski Chaumont.

Ljubljančani, ki so prvo medsebojno tekmo v Nemčiji izgubili z 0:3, so tekmo začeli pogumno, trdno odločeni, da se tekmecem maščujejo za poraz. V prvem nizu so samo dobili potrditev, da z njimi lahko igrajo. Dolgo časa si nobena ekipa ni priigrala več kot dve točki prednosti, Ljubljančanom so tako prednost imeli na začetku tekme in pri izidu 18:16, ko je dva bloka prispeval Uroš Pavlović. Ljubljanski bloker je nato poskrbel še za nekaj odličnih servisov, po kateri je njegova ekipa prišla do vodstva 23:18, ki ga ni zapravila.

Tudi drugi niz se je začel po željah gostiteljev. Dolgo časa so bili v prednosti, po točki Timofija Poljana so vodili z 12:9, toda nato so se začele težave s sprejemom, z asom so gosti tekmece na 15. točki ujeli. ACH je še nekajkrat prišel v vodstvo, zadnjič je bil rezultat izenačen pri izidu 19:19. Sledil je blok Nemcev Petru Đirliću in dve napaki, Friedrichshafen je povedel za tri točke, tako prednost je imel tudi na koncu niza.

Izgubljen niz Ljubljančanov ni zmedel, dobro so začeli tudi tretjega, na začetku so vodili že s štirimi točkami prednosti. A nato so začeli popuščati, predvsem pri sprejemu. Tekmec jih je ujel na 13. točki, po bloku Polujana prešel v vodstvo. Polujan je nekaj trenutkov za tem dobil še en blok, to je očitno spodrezalo krila njegovi ekipi, ki po izidu 16:18 ni več dobila točke.

A tudi to Pleškovim varovancem ni vzelo volje. Vrnili so se na stara pota, stabilizirali svojo igro, odločilne trenutke četrtega niza pa uprizorili po izidu 16:16, ko je na servis prišel Andrija Vilimanović. S štirimi zaporednimi točkami ušli, nato pa imeli tudi nekaj sreče, pri izidu 21:18 se je žoga po udarcu Đirlića le za las dotaknila črte igrišča. Kljub smoli so se Nemci še približali na 22:23, toda Polujan jim je vendarle priboril zaključno žogo, ki so jo takoj tudi izkoristili.

To pa je bilo tudi vse, kar so gledalcem v Tivoliju pokazali. V skrajšanem petem nizu so že na začetku zaostali z 0:3 in 1:5, nato pa pravega lova niso uprizorili.

Liga prvakov ACH ostal brez možnosti za napredovanje

"Ustrašili se fantje niso. Želja v njih je bila tako velika kot moja, je pa res, da bi se lahko skrajšani peti niz odvil tudi v našo korist. Imeli smo tudi dva v narekovajih neumna asa, ko pa si enkrat tako daleč zadaj, se malokrat zgodi, da se vrneš. Igralci so verjeli do konca, a s tako dobro ekipo in trenerjem tekme ni bilo mogoče obrniti v našo korist. Sicer pa sem sam raje igralec kot trener, po duši sem igralec. Prišlo je do zamenjave, iz tega ne bi delal cirkusa. Pomembna je ekipa, jaz pa sem tisti, ki opravlja to funkcijo. Je pa drugačna perspektiva in tudi drugačni občutki med tekmo."
Matija Pleško, trener ACH Volleya

FIVB liga prvakov (skupina C), 5. kolo:

ACH Volley - Friedrichshafen 2:3 (21, -22, -16, 22, -7)
Polujan 21, Đirlić 12, Videčnik 10; Boladz 20, Günthör 14.

Chaumont - Zenit St. Peterburg 2:3 (-24, 13, -19, 17, -18)

LESTVICA:
1. Zenit St. Peterburg 12
2. Chaumont 10
3. Friedrichshafen 6
4. ACH Volley 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.