Šport
53 ogledov

ACH ostal brez možnosti za napredovanje

ACH Volley Reševalni pas/Twitter
Odbojkarji ACH so v četrtem krogu lige prvakov še četrtič izgubili. V Moskvi, kjer jih je gostil Zenit iz St. Peterburga, prvi favorit skupine C, niso imeli pravih možnosti, gostitelji so zmagali s 3:0 (19, 22, 19). S tem se Ljubljančani tudi uradno poslovili od možnosti, da bi se uvrstili v izločilne boje.

Slovenski prvaki v dvorani Dinama iz Moskve, ki bo med vikendom gostil Zenit, zato se je slednji odločil, da z Ljubljančani odigra kar v ruski prestolnici, niso igrali slabo, pokazali so precej boljšo igro, kot jo kažejo v prvenstvu in srednjeevropski ligi, a je bilo to premalo za bogato rusko ekipo s številnimi zvezdniki svetovne odbojke. Ti so na začetku nizov tekmecem še dovolili dihati, ko pa je bilo treba, so s servisi in blokom naredili razliko, ki je zadostovala za uspeh.

odbojka Odbojka Šport Za uvod v domače EP z Belorusi

Varovanci Andreja Urnauta so za razliko od prejšnjih tekem začeli dobro, bili zvenečim tekmecem povsem enakovredni. Z asom Andrije Vilimanovića so pri izidu 15:16 zadnjič vodili, nato pa je bila za njih usodna serija odličnih servisov Sergeja Atipkina. To je začel z asom, nato pa mu je precej pomagal tudi blok, Rusi so dosegli šest zaporednih točk, povedli z 21:16. Napaka Petra Dirlića za šest točk razlike je dokončno razblinila upanje gostov, Zenit je niz dobil s 25:19.

"Enostavno so boljši. Do 18. točke smo še v stiku z njimi, nato pa prideta do izraza njihov močni začetni udarec in dober blok. Tu se potem naredi razlika, vseeno pa moram reči, da smo do končnic nizov igrali zelo solidno."

Andrej Urnaut

V drugem nizu so bili Ljubljančani še dlje povsem blizu tekmecem, ki so sredi niza sicer povedli s 16:13, toda oranžni zmaji so zaustavili njihov nalet. Z blokom Matica Videčnika so povedli z 19:18, nato pa je stvari v svoje roke prevzel najboljši domači igralec, nemški reprezentant Georg Grozer, njegovi napadi so bili zanesljivi, Zenit je povedel z 21:19, drugi niz pa si je pridobil z blokom Joriju Manthi za 24:21. Timofij Polujan je nato z napako vodstvo Rusov z 2:0 še potrdil.

Domači so še najlažje prišli do zmage v tretjem nizu, ko so si hitro priigrali prednost, z zanesljivim napadom so jo brez težav držali do konca.

Grozer je bil z 19 točkami, dosegel je tudi tri ase, najučinkovitejši igralec tekme, Oreol Camejo jih je dosegel 16, štiri z bloki. Pri Ljubljančanih sta devet točk dosegla Jan Pokeršnik ter Đirlić, Videčnik je tri točke prispeval z blokom.

ACH Volley Liga prvakov Šport Slovenski prvaki so se spet prebudili prepozno

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo odigrali 14. februarja, ko bodo gostili nemški Friedrichshafen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice