Šport
66 ogledov

ACH gladko strl odpor Calcita

ACH Calcit Reševalni pas/Twitter
Odbojkarji ACH Volleyja so ubranili naslov pokalnega zmagovalca.

Odbojkarji ACH Volleyja so v velikem finalu v Kanalu premagali Calcit Volley s 3:0 (21, 19, 22). Za ljubljansko ekipo je to tretji pokalni naslov v zadnjih petih letih. Preostala dva naslova so pobrali njihovi tokratni tekmeci.

Calcit Volley Pokal Slovenije Šport Trije nizi na razliko za tretji naslov Kamničank

Odbojkarji ACH Volleyja so prišli do svoje 11. pokalne lovorike, potem ko so v finalu premagali Calcit Volley v treh nizih. Prva dva sta si bila precej podobna, potem ko je bilo izenačeno vse do odločilnih trenutkov, v katerih pa so zagospodarili izbranci Andreja Urnauta. V zadnjem nizu je bilo bolj "mešano", a sama končnica je znova pripadla novim starim zmagovalcem. ACH je bil sicer v polfinalu s 3:1 boljši od domačega Salonita, Calcit Volley pa od Črnuč.

Kamniški odbojkarji so v uvodu s prodornimi napadi ves čas narekovali ritem igre. A na drugi strani so jim sledili tudi odbojkarji ACH Volleyja. Od 10. točke naprej so gledalci videli izenačen obračun, v katerem sta ekipi izmenično nizali točke. V ljubljanskih vrstah sta zanje skrbela Timofi Poluian in Jure Okroglič, na drugi strani sta vračala Sašo Štalekar in Dimitrij Babkov. Prav Poluian je svoje moštvo popeljal do vodstva z 18:17. Andrej Urnaut je uporabil dvojno menjavo in v igro poslal Jana Brulca in Jorija Mantho, slednji je Ljubljančane popeljal do vodstva z 21:19, Matic Videčnik pa je prinesel še 22. točko. Odmor na zahtevo Aleša Hribarja ni zaustavil tekmecev, ki so po novem uspešnem napadu Manthe slavili s 25:21.

Drugi niz se je začel po enakem scenariju kot prvi. Po novem asu Štalekarja pa je bil Urnaut pri zaostanku s 14:16 primoran vzeti odmor. Kamničani so dodali še dve točki za 18:14, a se je ACH Volley s tremi zaporednimi točkami (dosegla sta jih Videčnik in Poluian) vrnil v igro. Petar Đirlić, ki je v igro vstopil skupaj z Andrijo Vilimanovićem, je svoje moštvo spet popeljal v vodstvo z 20:19. Kamničani so imeli še naprej težave s sprejemom začetnega udarca in posledično z napadi in tudi po odmoru na zahtevo Aleša Hribarja igra ni stekla. Pavlović je poskrbel za zaključno žogo pri 24:19, po asu Matije Pleška pa je niz pripadel Ljubljančanom.

V tretjem nizu so Ljubljančani po napakah tekmeca povedli s 7:4 in si z začetnimi udarci in zagotovili štiri točke naskoka (10:6). Po Hribarjevem odmoru so se Kamničani vrnili v igro. Po še enem dobrem začetnem udarcu Štalekarja je točko z napadom dodal še Domen Kotnik, nato pa je bil uspešen Đirlić. Napaka Kotnika in blok Videčnika sta v ospredje popeljala ACH Volley (17:16). As Videčnika in blok Okrogliča sta botrovala vodstvu ljubljanske vrste z 20:19. Hribar je poizkusil z odmorom in menjavami, Kamničani so se približali na 20:21 in poravnali na 22:22. Zaključno žogo je z napadom priskrbel Pokeršnik, ki je tudi zaključil tekmo v korist ACH Volleyja.

Za najboljšega podajalca je bil izbran Aleksandar Ivković, najboljšega blokerja Sašo Štalekar (oba Calcit Volley), najboljši napadalec je bil Matic Vrtovec (Salonit Anhovo), najboljši prosti igralec Jani Kovačič (ACH Volley Ljubljana), najboljši igralec turnirja pa Timofi Poluian (ACH Volley Ljubljana).

"Čestitati moram svojim igralcem, ki so prikazali dobro igro. V prvem in drugem nizu sta se nam obrestovali dvojni menjavi. Predvsem to velja za drugi niz, v katerem smo z delnim izidom 11:1 prišli do preobrata, veseli pa me, da smo do njega prišli po zaslugi agresivnega bloka in dobre obrambe," je po tekmi dejal Urnaut.

Pokal Slovenije, finale:

ACH Volley - Calcit Volley 3:0 (21, 19, 22)
Đirlić 10, Poluian 9; Štalekar 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.