Šport
106 ogledov

Trije nizi na razliko za tretji naslov Kamničank

Calcit Volley Facebook
Zmagovalke ženskega odbojkarskega pokala so tretjič postale odbojkarice Calcita Volleyja.

Odbojkarice Calcit Volleya so s 3:1 v nizih v finalu premagale Novo KBM, ki ima že sedemnajst pokalnih naslovov. V izenačeni tekmi so prvi niz dobile Mariborčanke, preostale tri pa Kamničanke na razliko (-19, 25, 25, 25).

ACH Calcit Pokal Slovenije Šport ACH gladko strl odpor Calcita

V zadnjih devetih sezonah so se kamniške in mariborske odbojkarice osemkrat pomerile v finalu slovenskega pokala, dvakrat, leta 2012 in 2013, so se naslova veselile Kamničanke, na preostalih šestih pa Mariborčanke, ki so do zdaj v tem tekmovanju slavile že sedemnajstkrat.

V uvodnem nizu so prve do večje prednosti prišle odbojkarice Nove KBM Branika, ki so na servis Marine Kaučič pobegnile za štiri točke (13:9). Kamničanke so se z napadom Nine Kotnik približale na točko (17:18). Vendar do napete končnice ni prišlo, saj so varovanke Gregorja Rozmana na servis Anite Sobočan popustile na sprejemu, kar so bankirke izkoristile in z dvema zaporednima točkama mlade Lorene Fijok Lorber prišle do šestih zaključnih žog. Izkoristile so že prvo.

Drugi niz se je začel po željah kamniške ekipe (10:3), toda nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno. Spet so popustile na sprejemu, tako da so Mariborčanke z napadom Ele Pintar izid na 12. točki izenačile. V še večjih težavah je bila kamniška ekipa po dveh zaporednih točkah Ize Mlakar, saj je Nova KBM Branik povedla z 19:16. Kljub boljši igri calcitovk so prve do dveh zaključnih točk prišle Mariborčanke. Obe so Kamničanke rešile, nato pa po nesporazumu tekmic prišle do izenačenja v nizih.

Tudi v tretjem nizu so odbojkarice Calcita Volleyja prve prišle do občutnejše prednosti, z zaporednima asoma Nine Kotnik so vodile s 14:8. Nadaljevanje zanje spet ni bilo tako uspešno, na servis Ele Pintar je Fijok Lorberjeva izid izenačila na 16. točki, v izenačeni končnici pa je Mlakarjeva Novi KBM Braniku priborila zaključno žogo za vodstvo z 2:1 v nizih. Katja Mihalinec je naprej z napadom poskrbela za izenačenje, kamniško vodstvo z 2:1 v nizih pa je z asom potrdila Mihalinčeva.

Po mariborski napaki so v četrtem nizu Kamničanke povedle s 7:2, sledilo pa je izenačeno nadaljevanje, Mariborčanke pa so v končnico vstopile s tremi točkami prednosti (22:19). Toda Olivera Kostić je izid na 22. točki izenačila, nato dosegla točko za prvo zaključno žogo, ki je ostala neizkoriščena, zato pa je Mihalinčeva izkoristila drugo za veliko slavje odbojkaric Calcita.

Nova KBM Branik Calcit Volley | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Za najboljšo podajalko turnirja je bila izbrana Sara Najdič, za korektorico Mlakarjeva (obe Nova KBM Branik), najboljša blokerka je bila Lucy Charuk, najboljša sprejemalka Mihalinčeva in najboljši libero Leja Janežič (vse Calcit Volley).

"Še enkrat več se je pokazalo, da je odbojka ekipni šport. Pa tu ne mislim samo na tistih šest oziroma sedem, ki so na igrišču, ampak tudi na tiste, ki so izven njega. Uspelo nam je, da smo si to pozitivno energijo delili med sabo in to je tisto, kar dekletom ves čas govorim. Danes je bilo to odločilno, mislim pa, da je bil ključen drugi niz, ko smo prelomili tekmo," je po tekmi dejal trener zmagovalk Rozman.

Pokal Slovenije, finale:

Calcit Volley - Nova KBM Branik 3:1 (-19, 25, 25, 25)
Charuk 18, Kostić 16; Mlakar 24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.