Šok v ekipi Primoža Rogliča

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemski kolesar Tom Dumoulin je poskrbel za šok med privrženci ekipe Jumbo-Visma, za katero vozi tudi slovenski as Primož Roglič.
Oglej si celoten članek

Nizozemec se je namreč odločil za prekinitev kariere, zapustil je ekipne kolege na pripravah v Alicanteju in napovedal, da bo imel zdaj čas premisliti, ali si sploh želi nadaljevati tekmovalno kolesarstvo.

Zaprl usta skeptikom Pogačar odgovoril na sporne posnetke Jumbo-Visme: "Nekoliko jih je zaneslo"

Novico je oznanil v pogovoru za spletno stran svoje ekipe, katere vodstvo mu je izrazilo podporo pri odločitvi. Uradno je Dumoulin vzel neplačan dopust, med katerim bo premislil, kako in kaj.

Foto: Epa Tom Dumoulin

Kljub napovedim Velik zasuk v sagi in odlična novica za Primoža Rogliča!

Novica o njegovi odločitvi Jumbo-Vismo postavlja pred številna pomembna vprašanja, med drugim tudi, kaj se bo zdaj zgodilo s sestavo ekipe za letošnje dirke. Dumoulina so namreč že razglasili za enega od kapetanov na Touru.

Kolesarstvo Roglič razkril načrte: Vuelte ne bo branil!

"Včeraj sem sprejel odločitev. Ekipa me pri tem podpira, zato se odlično počutim, kot da mi je sto kilogramov težak nahrbtnik zdrsnil z ramen. Zbudil sem se srečen. V času kariere sem poslušal druge, želel razveseliti ljudi okoli sebe, nikoli pa nisem našel časa zase, da bi ugotovil, kaj si sam želim," je v pogovoru za spletno stran dejal 30-letni Dumoulin.

Ostal doma Roglič prisiljen izpustiti januarske priprave Jumbo-Visme

Zmagovalec Gira leta 2017 se je iz Sunweba v Jumbo-Vismo preselil na začetku lanske sezone, v kateri se je vrnil po težki poškodbi kolena. Rogliču je pomagal do drugega mesta na Touru in zmage na Vuelti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.