Španci in Danci brez težav

Foto: Epa Danci so uspeli ugnati Madžare.
Foto: Epa Danci so uspeli ugnati Madžare.
V predtekmovalni skupini D evropskega prvenstva v rokometu, ki se v drugem delu tekmovanja križa s "slovensko" skupino C, sta obe favorizirani ekipi prišli do točk.
Oglej si celoten članek

V Varaždinu so Španci zlahka premagali Čehe (32:15), že v prvem polčasu so si nabrali prednost sedmih zadetkov in nato še višali razliko.

Pri zmagovalcih so Valero Rivera, Raúl Entrerríos in Ferran Solé vpisali po pet zadetkov, za poražence jih je pet zabil Stanislav Kasparek.

Odmevi po tekmi "Sojenje? Kdor se spozna na rokomet, je videl vse"

Reprezentanca Danske je imela z Madžari več dela, na koncu pa vseeno prišla do pričakovane zmage (32:25), potem ko je odpor tekmecev zlomila v drugem polčasu.

Za Dance je Rasmus Lauge Schmidt dosegel sedem golov, enega manj je prispeval Mikkel Hansen. Za Madžare je Mate Lekai zbral pet golov, štiri pa Donat Bartok.

Skupina C Šok za začetek prvenstva

EP v rokometu, (skupina D), 1. kolo:

Španija - Češka 32:15 (16:9)
Rivera, Entrerríos, Solé po 5; Kasparek 5.

Danska - Madžarska 32:25 (14:12)
Lauge Schmidt 7, M. Hansen 6; Lekai 5, Bartok 4.

LESTVICA:
1. Španija 2 točki
2. Danska 2
3. Madžarska 0
4. Češka 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.