Spartak pred obiskom Ljudskega vrta prekinil serijo neuspehov

Foto: Profimedia
Ruski prvaki so na zadnjem srečanju pred uvodnim kolom skupinskega dela Lige prvakov zmagali.
Oglej si celoten članek

V sredo zvečer bo Maribor v prvem kolu skupine E letošnje Lige prvakov gostil moskovski Spartak. Moštvu, ki je lani prvič po letu 2001 osvojilo ruski državni naslov, v letošnji sezoni ne gre najbolje, saj je po devetih tekmah ruske Premier lige šele na osmem mestu, z devetimi točkami zaostanka za vodilnim Zenitom.

Liga prvakov Elita v napad na Real, Maribor s svojo računico

V soboto je Spartak gostil Rubin Kazan in po mesecu dni prvič prišel do popolnega izkupička (1:0). Edini gol je v 48. minuti po podaji Denisa Glišakova zabil Quincy Promes. Nizozemski reprezentant je v stotem nastopu za klub prišel do svojega 50. zadetka.

Pred tem je Spartak nazadnje zmagal 9. avgusta proti Arsenalu iz Tule (2:0), nato pa sta sledila boleča poraza proti mestnima tekmecema CSKA-ju (2:1) in Lokomotivi (3:4) in remi v Habarovsku proti ekipi SKA (0:0).

Maribor je na svoji zadnji tekmi v PLTS v petek gostil Celje in igral neodločeno (0:0).

Prva liga TS Maribor brez zmagovite popotnice za Ligo prvakov

Vrhunce sobotnega srečanja med Spartakom in Rubinom na Otkritie Areni, ki ga je v živo videl tudi pomočnik trenerja Maribora Saša Gajser, si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.