Šport > Nogomet
448 ogledov

Maribor brez zmagovite popotnice za Ligo prvakov

NK Maribor NK Celje Ljudski vrt NK Celje/Facebook
V petek sta bili odigrani prvi dve tekmi osmega kola elitne slovenske nogometne lige. Maribor doma ni uspel ugnati Celja, Rudar Velenje in Aluminij sta remizirala.

Moštvo Celja je v Ljudskem vrtu z novim strategom Dušanom Kosičem osvojilo veliko točko (0:0). Za nogometaše Maribora, ki so še vedno neporaženi, je bila to generalka pred sredino prvo tekmo Lige prvakov in trener Darko Milanič je proti vselej neugodnim Celjanom na teren poslal domala najboljšo enajsterico. Kar pa ni bilo dovolj za pogumne Celjane, ki so z dokaj enakovredno igro prišli do zaslužene točke.

Prvi strel na tekmi so sprožili Celjani, ko je Filip Dangubić v deveti minuti prestregel žogo, podal v kazenski prostor Rudiju Požegu Vancašu, ki je z leve strani streljal preslabo in Jasmin Handanović je z lahkoto ujel žogo. Do sredine prvega polčasa je igra potekala med kazenskima prostoroma, z malo akcijami za zaključni strel. Nekateri poskusi domačih so končali visoko čez gol. V 30. minuti se je do žoge dokopal Mitja Križan, a tudi njegov strel z leve strani ni bil pretirano zahteven za Handanovića.

Do konca prvega polčasa so domači le pritisnili na vrata gostov. V 39. minuti je Gregor Bajde poslal predložek z desne strani, Mitja Viler pa je iz bližine žogo poslal mimo leve vratnice. V 44. minuti je žoga prvič letela v okvir vrat gostujoče ekipe, vendar je Tavaresov strel z glavo končal v naročju Metoda Jurharja.

Drugi polčas je ponudil bolj dinamično igro. Na obeh straneh so se vrstile akcije, tudi obrambi nista bili preveč zanesljivi in sta povzročali nekaj zmede. Pravega strela proti vratom gledalci niso videli. V 72. minuti je strel Damjana Boharja z desne strani končal na zunanjem delu mreže, v 75. minuti je Jure Travner tik pred svojim vratarjem blokiral strel Jasminu Mešanoviću.

Kljub temu, da se je domačim mudilo pri dosegi gola, je v 83. minuti imel Handanović veliko dela, ko je Križanov strel z leve strani odbil v kot. Po tej akciji se je igra povsem preselila na polovico gostov, celjsko moštvo pa je iskalo luknje in v zadnji minuti rednega dela je žoga po strelu Nikole Gatarića končala tik mimo leve vratnice.

Mešanović bi v sodniškem dodatku lahko odločil zmagovalca, toda žogo po njegovem močnem strelu z desetih metrov, ki je bil najlepša priložnost na tekmi, je Jurhar odbil v kot in Celjanom zagotovil veliko točko.

V Velenju veliko priložnosti

Rudar Velenje Aluminij | Avtor: PLTS/Facebook PLTS/Facebook

Gledalci na velenjskem stadionu so videli razburljivo predstavo med Rudarjem in Aluminijem, ki pa se je kljub številnim lepim priložnostim na eni in drugi strani končala brez zadetkov (0:0). Na lestvici ima tako vsaj začasno petouvrščeni Rudar, ki je sploh prvič v sezoni igral neodločeno, še naprej točko naskoka pred današnjim tekmecem.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, pa čeprav so nogometaši skupno kar trikrat zatresli okvir vrat. V 24. minuti je po strelu z glavo vratnico zatresel John Mary, kar je bila tudi edina prava priložnost Rudarja v tem delu igre.

Na drugi strani je prvi prečko zadel Marko Nunić z roba kazenskega prostora v 22. minuti, za njim pa je "ponovil" vajo Ibrahim Mensah, čigar strel malce z leve strani je bil dovolj natančen za vodilni zadetek, a je Marko Pridigar žogo odbil v prečko. Sicer pa je bil pri gostih, ki so bili nevarni iz protinapadov, še dvakrat premalo natančen Nunić, v 12. minuti pa Žiga Škoflek s strelom z dobrih 20 metrov ni povzročil resnejšega dela Pridigarju.

V uvodu drugega polčasa večjih priložnosti ni bilo, v 57. minuti je za nekaj malce glasnejših vzdihov poskrbel Klemen Bolha, ki je po kotu iz bližine s strelom z glavo žogo poslal čez gol Aluminija. V 65. minuti so domači zapravili izjemno priložnost. Po kotu Damjana Trifkovića je Jaka Bijol žogo podaljšal pred gol, kjer je bil Dominik Radić, a žogo s štirih metrov poslal čez prečko.

V 70. minuti je streljal še Jakob Novak, toda tudi njemu ni uspelo premagati Matije Kovačiča. Slednji se je izkazal tudi pet minut pozneje, ko je dobil dvoboj ena na ena z Johnom Maryjem. V 78. minuti so imeli izvrstno priložnost spet tudi gosti, ko je Francesco Tahiraj prišel do odbite žoge v kazenskem prostoru, povsem neoviran streljal, izkazal pa se je Pridigar. V 89. minuti je še enkrat poskusil Mary, tudi takrat pa je njegov strel s približno 10 metrov ustavil Kovačič.

Prva liga TS, 8. kolo:

Maribor - Celje 0:0 (0:0)

Rudar Velenje - Aluminij 0:0 (0:0)

Sobota:
Ankaran Hrvatini - Gorica
Domžale - Triglav Kranj

Nedelja:
Krško - Olimpija Ljubljana

LESTVICA:
1. Maribor 18 točk
2. Olimpija Ljubljana 17 (-1)
3. Krško 11 (-1)
4. Gorica 10 (-1)
5. Rudar Velenje 10
6. Domžale 9 (-1)
7. Aluminij Kidričevo 9
8. Celje 9
9. Triglav Kranj 4 (-1)
10. Ankaran-Hrvatini 2 (-1) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.