Šport > Nogomet
855 ogledov

Agim Ibraimi se je vrnil v Slovenijo

Agim Ibraimi NK Domžale NK Domžale/Facebook
Makedonski reprezentant bo v naslednjih mesecih igral za slovenske pokalne prvake.

Že nekaj dni se je šušljalo o tem, da se bo Agim Ibraimi vrnil na sončno stran Alp. Dvomov zdaj ni več, iz NK Domžale so sporočili, da bo ofenzivni vezist odslej nastopal v rumenem dresu.

Makedonec albanskih korenin se je "ravbarjem" pridružil kot prost igralec, tako da plačilo odškodnine ni bilo potrebno. Ibraimi je podpisal pogodbo za leto in pol in se je zasedbi Simona Rožmana pridružil že na današnjem jutranjem treningu.

Kevin Kampl Kevin Kampl Šport Odrekel se je polovici milijona evrov

 

"Najprej bi se zahvalil vsem v Nogometnem klubu Domžale, še posebej pa trenerju Simonu Rožmanu in športnemu direktorju Mateju Oražmu, da sta mi omogočila prihod v rumeno družino. Vesel in ponosen sem, da bom odslej zastopal barve tega moštva. Ko smo vzpostavili prve stike, sem bil že hitro prepričan, da je to zame prava izbira. Zelo sem motiviran, želim se znova vrniti v pravi ritem, predvsem pa obljubljam, da bom vselej dal maksimum za ta klub," je ob pridružitvi rumeni družini dejal krilni nogometaš, ki je v preteklosti v dresu Maribora že osvojil po dve lovoriki državnega in pokalnega prvaka.

Ibraimijev odhod iz Slovenije je minil v znamenju škandala, ki je polnil novinarske stolpce. Makedonski napadalni vezist je Maribor zapustil po sporu s športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem, ko se je znašel tudi v suspenzu.

Miha Mevlja FK Rostov Sparta Praga Liga Evropa Tržnica Šport Mevlja okrepil ruskega velikana

Ibraimi je kariero začel v domačem Tetovu pri Shkëndiji, nato se je preselil v Salzburg, Olimpijo, turški Eskisehirspor, lendavsko Nafto, Maribor, italijanski Cagliari, v lanski sezoni pa je nastopal za kazahstansko Astano. Ibraimi je v slovenski Prvi ligi odigral 152 tekem in se podpisal pod 37 zadetkov.

V dresu članske reprezentance Makedonije je Ibraimi doslej zbral 39 nastopov in pri tem zabil sedem zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.