Šport > Nogomet
4708 ogledov

Resnica ugledala luč sveta, Barça osramočena

Jean Michael Seri EPA
V zadnjem hipu je v skrivnostnih okoliščinah propadel 40 milijonov evrov vreden prestop Jeana Michaela Serija.

Jean Michael Seri, vezist francoskega prvoligaša iz Nice, je bil na pragu prestopa v Barcelono, ki naj bi za 26-letnega reprezentant Slonokoščene obale plačala 40 milijonov evrov. Kluba sta uredila podrobnosti prestopa in pripravila pogodbo, nato pa je španski velikan v zadnjem trenutku iz nepojasnjenih razlogov odstopil od dogovora.

Bartomeu Barcelona novi predsednik Neymar pogodba | Avtor: Reuters Reuters
Seri je bil zaradi neuspele selitve v Španijo kritičen do vodstva kluba, nato pa se je oglasil predsednik Jean-Pierre Rivere, ki je odgovornost pripisal izključno Barceloni. "V sredo ob 9.00 zjutraj me je poklical Julien Fournier, generalni direktor Nice, in dejal: 'Jean-Pierre, ne razumem. Pravkar sem dobil klic od Barcelone, pravijo, naj ustavim Serijev prestop," je razkril Rivere.

"Popoldne me je poklical Bartomeu (Josep Maria, predsednik, op.a.), ki mu je bilo nerodno. 'Prvič se nam je zgodilo kaj takšnega,' je dejal. 'Osebje se je odločilo , da ne bo podpisalo s Serijem. Razlog ni finančni'," je skopo obrazložitev Barçinega tabora komentiral Rivere.

Nogometaš je s tem doživel veliko razočaranje, saj si je nadvse želel obleči dres katalonskega ponosa. "Ne bom lagal, počutim se grozno. Moje sanje, da bi se pridružil Barceloni, so padle vodo," je komentiral 26-letnik in s prstom pokazal na Nico.

Prepričan je bil, da so Francozi zahtevali več denarja, vendar se je izkazalo, da zajec tiči v nekem drugem grmu. "V četrtek je bilo potrjeno, da Serija ne bodo kupili. Pogodba je bila pripravljena. Poskušal sem se vživeti v igralca. Sanjal je o tem, da se bo pridružil Barceloni, nato pa se je vse razblinilo," je sklenil predsenik Nice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.