Šport > Nogomet
724 ogledov

Barcelona obupala, UEFA preiskuje PSG

philippe coutinho EPA
Izteka se poletni prestopni rok.

V Španiji se prestopni rok zaključuje šele danes, zato je marsikdo pričakoval, da bi v zadnjem trenutku podprvak Barcelona uresničil veliko željo in v klub iz Liverpoola pripeljal Brazilca Philippa Coutinha. A to se ni zgodilo, čeprav je zadnja ponudba Angležem znašala kar 160 milijonov evrov.

Barca ne bo podpisala pogodbe s Coutinhom, piše v naslovu Sporta, športnega dnevnika iz Barcelone, ki ima vire informacij blizu kluba, in dodaja, da v zadnjih urah Katalonci ne bodo več dvigali ponujenega zneska za 25-letnega zveznega igralca.

Ta v prvih krogih ni igral zaradi domnevne poškodbe, da pa vendarle ni poškodovan dokazuje dejstvo, da je nastopil na reprezentančni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Ekvadorju in se celo vpisal med strelce.

Barcelona tako ostaja pri petih novincih, za katere je plačala 192 milijonov evrov, od tega 105 milijonov za francoskega krilnega igralca Ousmaneja Dembeleja

PSG pod drobnogledom

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo Paris Saint-Germaina o zadnjih prestopih, tudi brazilskega zvezdnika Neymarja iz Barcelone, ki je bil 222 milijoni evri najdražji v zgodovini nogometa. Uefa je v sporočilu za javnost zapisala, da bodo ugotavljali, če je prišlo pri prestopih v francoski klub do kršitev finančnega fair playa.

Klub PSG je 3. avgusta sklenil pogodbo z napadalcem Neymarjem, 31. avgusta pa še z najstniškim zvezdnikom Francozom Kylianom Mbappejem. Francoski reprezentančni napadalec pa je v francosko prestolnico prišel kot posojen igralec Monaca do 30. junija 2018, a ima PSG možnost, da ga odkupi.

Ko bo PSG izkoristil odkupno pravico, bo igralec podpisal pogodbo do 30. junija 2022. Francoski mediji so že tedaj ugibali, da se je pariški klub, ki ga poganja katarski denar, z Monacom dogovoril za posojo, da bi se izognil kršenju finančnega fair-playa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.