Spoelstra požel zasluge, a priznal: "Odločitev je bila Goranova."

Foto: Epa erik spoelstra
Vročica je tudi po zaslugi slovenskega zvezdnika Gorana Dragića v napeti končnici premagala Utah Jazz.
Oglej si celoten članek

Pet sekund pred koncem tekme je Josh Richardsom po podaji Gorana Dragića dosegel odločilni koš za zmago Miami Heat nad Utah Jazz z izidom 103:102.

NBA Miami slavil s košem v zadnjih sekundah, Dragić prvi strelec

Gostujoči košarkarji so se bali trojke Wayna Ellingtona, zato je Dragić podal odkritemu Richardsonu, ta pa je izkoristil nepripravljenost Utahove obrambe in s polaganjem zadel za zmago. 

"Ko si s strani nasprotnika deležen takšnega spoštovanja, si dosegel svoj cilj. Igra lahko poteka povsem drugje, nasprotno ekipo pa skrbi, kje se nahajaš. To je v pomoč mojim soigralcem," je povedal Ellington, ki je na nedavni tekmi z New York Knicks zbral kar 16 poskusov za tri točke (6/16/37,5%).

Taktična zamisel trenerja Erika Spoelstre se je obrestovala, a končno besedo je imel Dragić. "To je bila Goranova odločitev," je podajo iz avta komentiral trener Miamija.

Foto: Profimedia goran dragić miami heat utah jazz

Dragić je po zmagi dejal: "Nikoli ne odnehamo. Sedem sekund pred koncem smo zaostajali za točko in J. Rich je zadel čudovito polaganje. Igrali smo čvrsto obrambo. Včasih nam ne steče v napadu ali obrambi, a s trdo igro lahko zmagamo tudi takšne tekme."

"Spoel (Erik Spoelstra, op. a.) je pripravil dober načrt za Wayna, ki je šel v kot. Vsi so se nekako nagnili v to smer. J. Rich je ostal odprt na vrhu rakete in izkoristil priložnost."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.