Športniki krepko presegli politike

Foto: Print screen
Foto: Print screen
Na vrhu lestvice najbolj vplivnih posameznikov v Sloveniji za leto 2017 kraljujejo športniki.
Oglej si celoten članek

V reviji Obrazi 100 so razkrili 100 najvplivnejših javnih oseb v naši državi. Na lestvici so se znašli politiki, gospodarstveniki, znanstveniki, kulturniki, ljudje iz medijskih krogov, smetano pa so pobrali - športniki.

Na prvem mestu se je znašel Goran Dragić, kapetan slovenske košarkarske reprezentance na lanskem EuroBasketu, član Miami Heat in NBA All-Star. "Vsak športnik hoče biti zgled. Ta naziv revije Obrazi pa je nekaj posebnega, ker ni povezan le z mojim košarkarskim znanjem, temveč tudi z mojo osebnostjo," je Ljubljančan v intervjuju za omenjeno revijo izrazil zadovoljstvo nad prejetim priznanjem. "V osnovni šoli sem bil vedno označen za čefurja. To mi ni bilo niti najmanj všeč, a nikoli nisem imel potrebe, da bi tistega, ki me je tako klical, želel zmerjati ali užaliti nazaj. Vedno sem pomislil, kako se sam počutim, in nikoli nisem hotel, da bi se tako tudi kdo drug.Pomembno je le to, kakšen je človek znotraj," je povedal Dragić.

Lisjaki 76ers nad Dragića s premišljeno taktiko

Na drugem mestu se je znašel njegov reprezentančni kolega in član madridskega Reala Luka Dončić. Tudi tretje mesto je pripadlo športu, zagotovila si ga je alpska smučarka Ilka Štuhec. Na četrtem mestu je predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, peti je nekdanji košarkarski selektor Igor Kokoškov, šesti nogometni reprezentant in član madridskega Atlética Jan Oblak, za njim pa najdejo prvo osebo, nepovezano s športom - prvo damo ZDA Melanio Trump. Takoj za njo je prvi slovenski politik - predsednik RS Borut Pahor.

Magazin Video: Melania spet zavrnila Donalda

V žiriji, ki je izbirala najvplivnejše, je bilo 14 odgovornih urednikov, avtorjev in direktorjev večjih slovenskih medijev. Nominiranih je bilo 394 različnih oseb, med tistimi, ki so bili nominirani z vsaj dveh različnih naslovov, so nato s tajnim glasovanjem določili razvrstitev na lestvici.

Člani žirije so bili: Tjaša Slokar Kos (POP TV), Manica Janežič Ambrožič (TV SLO), Peter Frankl (Finance), Uroš Urbas (Delo), Miran Lesjak (Dnevnik), Matija Stepišnik (Večer), Dejan Steinbuch (Portal), Marko Crnković (Fokuspokus), Aleksander Bratina (Večer Revije), Tomaž Perovič (svetovalec za medije), Mateja Špiranec (Obrazi), Tea Hegeduš (Gloss), Gorazd Suhadolnik (samostojni novinar) in Katja Šeruga (Obrazi 100). 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.