Sramotni tvit srbskega sodnika

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Srbski košarkarski sodnik Milan Mažić je na svojem Twitter profilu objavil sovražno sporočilo proti Hrvatom in Slovencem. "Mi igramo najboljšo košarko, Hrvati in Slovenci pa naj crknejo," je zapisal 43-letni sodnik.
Oglej si celoten članek

Milan Mažić nosi Fibin sodniški grb že 13 let. Po tekmi Lige ABA med Cibono in Radničkim, hrvaška ekipa je po podaljšku izgubila, je na svojem Twitter profilu zapisal: "Bravo, Radnički. Pokažimo Slovencem in Hrvatom, da tudi če ne moremo organizirati in voditi lige, igramo najboljšo košarko. Naj crknejo."

43-letni sodnik je v svoji karieri sodil že na več kot tri tisoč tekmah v različnih tekmovanjih. Sodil je na več evropskih prvenstvih v mlajših kategorijah in tudi kvalifikacijske tekme za preboj na evropsko prvenstvo.

"Lepo obnašanje in športni duh sta kvaliteti, ki ju potrebuje vsaka liga," je v enem izmed intervjujev v preteklosti dejal Mazić, ki pa je na socialnem omrežju pokazal povsem drugačen obraz.

Njegova izjava je predvsem na Hrvaškem dvignila veliko prahu, Mazić pa se je že opravičil. "Nisem nacionalist. Da nekdo "crkne od muke", je v Srbiji žargonski izraz, mediji pa so mojo izjavo vzeli iz konteksta in jo opisali, kot da Slovencem in Hrvatom želim smrt. Javno se opravičujem tako Slovencem kot Hrvatom. Nikoli v življenju ne bi niti pomislil na zlo. To ni moj slog," se je za portal Crosarka.com skesal Srb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 12:18 20. Februar 2013.

    Ti pa preberi svoje in nam zaupaj, kaj si sploh hotel povedati.

  • 11:40 20. Februar 2013.

    Preberi si kaj vse si napisal in boš mogoče opazil, da si prepameten

  • 11:27 20. Februar 2013.

    Če je to rekel , ni lepo in ni kulturno.....ampak njegov osebni prekršek ni izgovor, da tukaj pljuvate po od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.