Šport > Košarka
38 ogledov

Sramotni tvit srbskega sodnika

Mazić Reševalni pas/Twitter
Srbski košarkarski sodnik Milan Mažić je na svojem Twitter profilu objavil sovražno sporočilo proti Hrvatom in Slovencem. "Mi igramo najboljšo košarko, Hrvati in Slovenci pa naj crknejo," je zapisal 43-letni sodnik.

Milan Mažić nosi Fibin sodniški grb že 13 let. Po tekmi Lige ABA med Cibono in Radničkim, hrvaška ekipa je po podaljšku izgubila, je na svojem Twitter profilu zapisal: "Bravo, Radnički. Pokažimo Slovencem in Hrvatom, da tudi če ne moremo organizirati in voditi lige, igramo najboljšo košarko. Naj crknejo."

43-letni sodnik je v svoji karieri sodil že na več kot tri tisoč tekmah v različnih tekmovanjih. Sodil je na več evropskih prvenstvih v mlajših kategorijah in tudi kvalifikacijske tekme za preboj na evropsko prvenstvo.

"Lepo obnašanje in športni duh sta kvaliteti, ki ju potrebuje vsaka liga," je v enem izmed intervjujev v preteklosti dejal Mazić, ki pa je na socialnem omrežju pokazal povsem drugačen obraz.

Njegova izjava je predvsem na Hrvaškem dvignila veliko prahu, Mazić pa se je že opravičil. "Nisem nacionalist. Da nekdo "crkne od muke", je v Srbiji žargonski izraz, mediji pa so mojo izjavo vzeli iz konteksta in jo opisali, kot da Slovencem in Hrvatom želim smrt. Javno se opravičujem tako Slovencem kot Hrvatom. Nikoli v življenju ne bi niti pomislil na zlo. To ni moj slog," se je za portal Crosarka.com skesal Srb.

Komentarjev 16
  • vili.manili 12:18 20.februar 2013.

    Ti pa preberi svoje in nam zaupaj, kaj si sploh hotel povedati.

  • Darko 11:40 20.februar 2013.

    Preberi si kaj vse si napisal in boš mogoče opazil, da si prepameten

  • Oseba_ 11:27 20.februar 2013.

    Če je to rekel , ni lepo in ni kulturno.....ampak njegov osebni prekršek ni izgovor, da tukaj pljuvate po od nekdaj ponosni in krščanski srbski narodnosti, saj so mnogi ljudje srbske narodnosti tukaj slovenski davkoplačevalci že po 40 let in ...prikaži več in več, so v Sloveniji ugledni zdravniki, kirurgi, profesorji, športniki za slovensko reprezentanco, očetje otrok od Slovenk.......novinarji, učitelji, delavci, itd .....Zato jezik za zobe in če še vidim žaljivke, prijavljam vsako kozlarijo na Spletno oko. IN ŠE NEKAJ NE POZABITE ; MNOGO SLOVENCEV ŽIVI PO SRBIJI, kjer so že od 2 svetovne vojne, ko so zbežali pred psihopatom hitlerjem ......in v Srbiji Slovenci NIMAJO NOBENIH TEŽAV !!! Imajo svoja društva, jezik, normalno živijo tam. In na tisoče Slovencev se hodi dol poveselit , poglejte koliko avtobusov gre dol vsako leto , naprimer v Gučo....mnoge Slovenke so tam na mizah plesale, pa jim nihče nič zatežil...toliko... Državljan.