Šport > Nogomet
20 ogledov

Mediji: "Sodnik nasprotnik več za Barço"

Messi Paradas Romero sodnik Deportivo La Coruna Barcelona Liga BBVA Španija liga EPA
Barcelona je v zadnjih letih velikokrat tista, ki ji nasprotniki očitajo sodniško pomoč, po sobotni infarktni zmagi proti Deportivu pa so bili Katalonci tisti, ki so se hudovali nad odločitvami delivca pravice Paradasa Romera. Katalonski mediji na nogah.

Andaluzijski sodnik Paradas Romero je v le nekaj urah postal glavna tema katalonskih medijev, ki ga nabijajo na križ zaradi sojenja na sobotni tekmi med Deportivom in Barcelono. Katalonci so morali preživeti strogo izključitev Javierja Mascherana, neobstoječo enajstmetrovko, avtogol Jordija Albe in še kaj, da so s stadiona Riazor odnesli polni plen z neverjetnim rezultatom (4:5).

• VIDEO: Napačno dosojena enajstmetrovka

"Grobo se je motil," so zapisali pri barcelonskem športnem dnevniku Mundu Deportivu, kjer so izpostavili podatek, da je bil Romero sodnik tudi pri zadnjem porazu Barcelone, ko je le-ta v lanski sezoni izgubila pri Osasuni (2:3).

"Nekaj znotraj sodnika mu je preprečilo, da dosodi tisto, kar je normalno v takšnih primerih," so se dotaknili prekrška Mascherana za enajstmetrovko, ki se je več kot očitno zgodil zunaj kazenskega prostora, Romero pa mu iz neznanega razloga ni pokazal drugega rumenega kartona.

En nasprotnik več za Barcelono

"Prava katastrofa," so še dodali in za konec usmerili še nekaj strupenih puščic v smer Real Madrida, ki nogometaše Barcelone velikokrat obtožuje simuliranja. "V kateri mladinski šoli je zrasel ta 'igralec' Riki?" se sprašujejo pri MD. Riki je seveda produkt mladinske šole Reala, ki je izsilil posredovanje sodnika Romera.

"Samo Paradas Romero je pokvaril ogromen nogometni spektakel," so zapisali pri drugem športnem dnevniku Sportu. "Nerazumljivo sojenje. Paradas Romero je bil še en nasprotnik več za Barço na Riazorju. Kaotično je opravil delo in si izmislil drugi rumeni karton za Mascherana."

Messi: "Ni bilo niti izključitve niti enajstmetrovke"

Odločitve sodnika je po tekmi za klubsko televizijo pokomentiral tudi prvi igralec tekme Lionel Messi. Argentinec je sicer zabil hat-trick in pomagal Barceloni do nove zmage, s katero so se še vedno nepremagani Katalonci še dodatno utrdili na vrhu lestvice.

"Ni bilo niti enajstmetrovke niti izključitve Mascherana. Ampak tako je v nogometu. Sodnik je videl nekaj drugega in zgodilo se je, kar se je," je povedal Messi. Argentinec ni želel poveličevati svojega izvrstnega dosežka, saj je s 57., 58. in 59. golom za Barcelono v letu 2012 postavil svoj osebni rekord.

"Pomembno je, da še naprej zmagujemo in ohranjamo nivo, ki smo ga kazali pred reprezentančnim premorom. Po toliko potovanjih in tekmah ni lahko," je zaključil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.