Srbski zvezdnik o Slovencu: "Dober, a ne dovolj."

Foto: Epa nikola jokić
Srbski košarkarski zvezdnik si bo v prihajajoči sezoni delil slačilnico z Vlatkom Čančarjem.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar (Denver Nuggets) se je v NBA pridružil Goranu Dragiću (Miami Heat ) in Luki Dončići (Dallas Mavericks) ter postal še tretji član slovenske zlate generacije, ki si kruh služi v eni izmed najmočnejših, najbogatejših in najprestižnejših športnih lig na svetu.

Video Čančar zadel tudi preko ene najvišjih oseb na svetu

O odnosu s slovenskim košarkarjem je v pogovoru za ameriške spregovoril srbski center in eden izmed nosilcev igre v Dallasu Nikola Jokić. Štiriindvajsetletni in kar 213 centimetrov visoki center, ki je za Denver odigral že štiri sezone, v lanski pa je prispeval 20,1 točke, 7,3 skoka in 1,4 podaje na tekmo, kar je njegovo najvišje povprečje doslej, se je s Čančarjem zelo dobro ujel, saj skupaj preživljata tudi proste trenutke.

Foto: Epa nikola jokić

"Ni dober v Fifi, to vam moram povedati," je slovenskega košarkarja izdal Srb. "Prav tako ni dober v Mario Kartu. No, saj je dober, ampak ni dovolj dober," je šaljivo pristavil, nato pa nadaljeval v bolj resnem tonu.

"Kdorkoli izmed teh igralcev pride v Denver, pa naj bo to Marjanović, Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Vučević, Šarić..., se potrudim, da se tukaj počutijo kot doma. Mislim, da je to lepa gesta. Vedno se je lepo družiti z ljudmi, ki govorijo tvoj jezik, da lahko z njimi deliš svoje občutke in izkušnje," je dodal Jokić.

NBA Čančar spet navdušil, navijači Denverja ga želijo v ekipi

Čančar je za Denver igral na štirih tekmah poletne lige, kjer je prispeval 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje na tekmo. S poletno ligo se je dodobra seznanil že lani, ko je prav tako v dresu Denverja prispeval 9,0 točke, 3,0 skoka in 1,8 ukradene žoge.

V sezoni 2018/2019 je bil član španskega moštva San Pablo Burgos, košarkarske veščine pa je pilil v ligi ACB. Zaigral je na 34 tekmah (22 v prvi peterki), dosegal pa je 10,0 točke, 3,7 skoka in 1,2 podaje v 22,9 minute na srečanje. S temi številkami si je prislužil imenovanje v najboljšo mlado peterko lige. Pred selitvijo v Španijo je bil član srbskega kluba Mega Leks. Prve košarkarske korake je naredil v Kopru, tri leta pa je bil tudi član takratne Union Olimpije. Čančarja je Denver kot 49. po vrsti izbral že na naboru leta 2017. Le malo zatem je pristavil svoj delež v največjemu uspehu slovenskega ekipnega športa. V NBA bo nosil številko 31.

Izvisel Če bi pogled ubijal, bi moral Čančar v zapor

Foto: Twitter Vlatko Čančar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.