Šport > Košarka
3777 ogledov

Čančar spet navdušil, navijači Denverja ga želijo v ekipi

čančar Print Screen
Na NBA poletni ligi je svojo prvo letošnjo tekmo odigral tudi Vlatko Čančar.

Slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki ga je franšiza Denver Nuggets leta 2017 izbrala kot 49. na naboru lige NBA, isto leto pa je nato s slovensko reprezentanco osvojil tudi evropski naslov, je že na prvi tekmi letošnje poletne lige prepričal lep del navijačev zasedbe iz Colorada.

Čančar je bil med najzaslužnejšimi za zmago Denverja nad Orlandom s 84:79. V svoji ekipi je imel najboljše razmerje med doseženimi in prejetimi točkami, ko je bil na parketu, njegov +/- je znašal 14 točk, v svojo statistiko pa je v slabih 26 minutah igre vpisal 12 točk, pet skokov in dve asistenci ob dobrem metu iz igre (56%). 

Vlatko Čančar NBA Šport Slovenska košarkarja je zaustavil potres

Po mnenju mnogih si Slovenec, ki je bil uvrščen tudi v prvo peterko svojega moštva, zasluži, da bi ga vodilni možje uvrstili na seznam igralcev, ki bodo v sezoni 2019/20 v ligi NBA branili barve Denverja.

"Čančar izgleda kot NBA igralec. Upam, da bo Denver našel način, da ga nekako uvrsti na seznam igralcev za sezono," je bil eden izmed komentarjev na twitterju. Drugi so slovenskega krilnega košarkarja že uvrstili na svoj 'roster' za novo sezono, en navijač pa ga je v navdušenju celo že uvrstil v Hišo slavnih. "Čančar je igralec. Presenečen bi bil, če se ne bo uvrstil na Denverjem seznam," je bil s predstavo evropskega prvaka iz leta 2017 zadovoljen Nick Kosmider, ki kot novinar spremlja Denver.

Na seznamu košarkarjev, ki na poletni ligi zastopajo Denver, je sicer tudi Martin Krampelj. Ta proti Orlandu ni stopil na parket.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.