Šport > Košarka
835 ogledov

Čančar zadel tudi preko ene najvišjih oseb na svetu

Tacko Fall Profimedia
Koš preko orjaka.

Ekipa Denver Nuggets je odigrala še drugo tekmo na poletni ligi NBA. Tokrat se je pomerila z Bostonom in izgubila z 82:95. Martin Krampelj znova ni stopil na parket, Vlatko Čančar pa je v svojo statistiko vpisal 8 točk, štiri skoke, dve podaji in eno ukradeno žogo. Zadel je tri od osmih metov iz igre, eden izmed njih pa je bil nekoliko drugačen.

čančar NBA Šport Čančar spet navdušil, navijači Denverja ga želijo v ekipi

Slovenski reprezentant je namreč krenil v akcijo proti enemu izmed najvišjih ljudi na svetu. Gre za Senegalca Tacka Falla, ki je visok 2.31 metra. Trindvajsetletni Fall je v ZDA sicer prišel pri 16. letih, najprej pa ga je zanimal nogomet, šele kasneje se je preusmeril v košarko. Na naboru ni bil izbran, a ga je v svoje vrste za poletno ligo povabil Boston. Proti Denverju je zbral štiri točke in štiri skoke, na igrišču je prebil nekaj manj kot 17 minut.

Tudi pri Denverju imajo sicer enega zelo visokega košarkarja. Na draftu so namreč kot 44. izbrali Bola Bola, ki v višino meri 218 centimetrov. Gre za sina že pokojnega Manuteja Bola, Sudanca, ki je v ligi NBA odigral kar deset sezon, skupno pa je 231 centimetrov visoki center zbral 623 tekem v rednem delu sezone. Branil je barve Washingtona, Golden Stata, Philadelphie in Miamija. Kariero je sklenil s povprečjem 2.6 točke, 4.2 skoka in 3.3 blokade na tekmo. V zadnjem elementu je bil dvakrat najboljši košarkar lige, v svoji rookie sezoni, ki jo je v sezoni 1985/86 odigral za Washington, je podeli 5 'banan' na dvoboj, v sezoni 1988/89, odigral je 80 tekem za Golden State, pa je zbral 4.3 blokade na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.