Štajerski mladenič po petih letih iz Anglije k Olimpiji

Timi Elšnik
Obetavni slovenski nogometaš bo po letu 2015 spet zaigral v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

V zadnjih letih član vseh mladih slovenskih reprezentanc Timi Max Elšnik se je na začetku priprav pridružil Olimpiji. "Enaindvajsetletni slovenski vezist Timi Max Elšnik in 27-letni ukrajinski branilec Taras Bondarenko sta zaenkrat na preizkušnji, v kolikor se bodo zmaji z njima dogovorili za sodelovanje, pa bomo o tem obvestili javnost," so zapisali pri trenutno prvouvrščenem klubu slovenskega prvenstva.

Elšnik se je že leta 2015 iz Aluminija preselil k angleškemu drugoligašu Derby Countyju in bil že v prvi sezoni kot 17-letnik izbran za najboljšega posameznika klubske ekipe do 18 let, njegove predstave pa so v klubu avgusta 2016 nagradili s sklenitvijo triletne pogodbe.

V Angliji Priznanje za mladega Slovenca

V naslednjih treh sezonah je nogometaš iz Zlatoličja trikrat zaigral za Derby, vse tri nastope je zbral v ligaškem pokalu. Dosegel je tudi odločilni zadetek za napredovanje ob streljanju enajstmetrovk.

Timi Max Elšnik Mladi Slovenec z mirnimi živci navdušil Angleže

Klub ga je sicer posojal v League Two, v četrtoligaško konkurenco, v dresih Swindon Towna, Mansfield Towna in Northampton Towna pa je zbral 61 tekem in 10 zadetkov.

"Če bi ostal v Darbyju, ne bi imel možnosti tolikšnega nastopanja, kar pa je za mladega igralca zelo pomembno. Četrta angleška liga je fizično zelo močna, igrajo člani, močni starejši moški, kar je velika razlika z ligo U23," nam je pred časom v intervjuju sicer zaupal Elšnik.

Takrat je sicer še računal, da se mu bo uspelo uveljaviti pri Derbyju, ki pa julija 2019 z njim ni sklenil novega sodelovanja.

Talent Slovenski najstnik zabil prva gola v Angliji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.