Šport > Nogomet
576 ogledov

Priznanje za mladega Slovenca

Timi Max Elšnik Reševalni pas/Twitter
Timi Max Elšnik je postal najboljši mladi igralec pri klubu Derby County, ki se bo v tej sezoni še potegoval za uvrstitev v Premier League.

Timi Max Elšnik bo v petek dopolnil 18 let, pred minulo sezono pa je zdajšnji reprezentant Slovenije do 19 let iz Aluminija prestopil k dvakratnemu angleškemu prvaku Derby Countyju. V svoji prvi sezoni na otoku je navdušil, izbran je bil za najboljšega igralca sezone v svoji ekipi, prebil se je v moštvo do 21 let, opazili pa so ga že tudi trenerji pri članih. Za slednje sicer še ni odigral uradne tekme.

"Lani sem bil zelo hvaležen, ker sem lahko prišel v Derby. Še zlasti, ker prihajam iz male države kot je Slovenija, kjer je težko opozoriti nase in oditi v tujino. Bil sem srečen. Tudi družina, ki me vseskozi podpira, je bila srečna. Nisem si mogel predstavljati, da mi bo šlo tako dobro. Zdaj se veselim nadaljevanja, ostati moram pozitiven. Naslednja sezona bo zelo pomembna, igrali bomo v najmočnejši ligi, iz tedna v teden se bomo merili z najboljšimi klubi, igrali bomo na večjih stadionih. To bo dobro za vse nas, sam pa si želim potrkati tudi na vrata prvega moštva," je ob prejetju nagrade dejal Elšnik.

Ovni se bodo sicer ob koncu te sezone še potegovali za preboj v Premier League, saj so si v prvenstvu Championship že zagotovili uvrstitev od četrtega do šestega mesta in bodo tako zaigrali v play-offu. Trenutno so peti s 77 točkami iz 44 tekem. Njihov tekmec za napredovanje bo zagotovo Hull (80), najverjetneje pa tudi Sheffield Wednesday (71), ki ima dve koli pred koncem štiri točke več od Cardiff Cityja (67).

Za neposreden preboj med elito se sicer še potegujejo Burnley, Middlesbrough in Brighton, ki so vsi zbrali po 87 točk, tudi gol razlika, ki odloča v primeru enakega števila točk ob koncu sezone, pa je zelo podobna. Burnley je pri +33, Middlesbrough pri +32, Brighton & Hove Albion pa pri +30. Eden izmed omenjene trojice bo tako končal kot tretji in se tudi z Derbyjem potegoval za preostalo mesto v Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.