Šport > Nogomet
934 ogledov

Štajerski mladenič po petih letih iz Anglije k Olimpiji

Timi Max Elšnik
Obetavni slovenski nogometaš bo po letu 2015 spet zaigral v Sloveniji.

V zadnjih letih član vseh mladih slovenskih reprezentanc Timi Max Elšnik se je na začetku priprav pridružil Olimpiji. "Enaindvajsetletni slovenski vezist Timi Max Elšnik in 27-letni ukrajinski branilec Taras Bondarenko sta zaenkrat na preizkušnji, v kolikor se bodo zmaji z njima dogovorili za sodelovanje, pa bomo o tem obvestili javnost," so zapisali pri trenutno prvouvrščenem klubu slovenskega prvenstva.

Elšnik se je že leta 2015 iz Aluminija preselil k angleškemu drugoligašu Derby Countyju in bil že v prvi sezoni kot 17-letnik izbran za najboljšega posameznika klubske ekipe do 18 let, njegove predstave pa so v klubu avgusta 2016 nagradili s sklenitvijo triletne pogodbe.

Timi Max Elšnik V Angliji Šport Priznanje za mladega Slovenca

V naslednjih treh sezonah je nogometaš iz Zlatoličja trikrat zaigral za Derby, vse tri nastope je zbral v ligaškem pokalu. Dosegel je tudi odločilni zadetek za napredovanje ob streljanju enajstmetrovk.

Timi Max Elšnik enajstmetrovka Derby County Carlisle ligaški pokal Timi Max Elšnik Šport Mladi Slovenec z mirnimi živci navdušil Angleže

Klub ga je sicer posojal v League Two, v četrtoligaško konkurenco, v dresih Swindon Towna, Mansfield Towna in Northampton Towna pa je zbral 61 tekem in 10 zadetkov.

"Če bi ostal v Darbyju, ne bi imel možnosti tolikšnega nastopanja, kar pa je za mladega igralca zelo pomembno. Četrta angleška liga je fizično zelo močna, igrajo člani, močni starejši moški, kar je velika razlika z ligo U23," nam je pred časom v intervjuju sicer zaupal Elšnik.

Takrat je sicer še računal, da se mu bo uspelo uveljaviti pri Derbyju, ki pa julija 2019 z njim ni sklenil novega sodelovanja.

Timi Max Elšnik Talent Šport Slovenski najstnik zabil prva gola v Angliji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.